"Cel mai trist urs din lume": O petiție pentru salvarea animalului a strâns peste 270.000 de semnături (VIDEO)

"Cel mai trist urs din lume": O petiție pentru salvarea animalului a strâns peste 270.000 de semnături (VIDEO)
Foto: Animals Asia

Mai mult de 270.000 de persoane au semnat deja o petiție inițiată de Animals Asia pentru salvarea unui urs polar dintr-un centru comercial din Guangzhou, China. Acesta este expus într-un acvariu pentru a fi admirat și fotografiat de vizitatori.

Pentru a sensibiliza publicul ONG-ul chinez a publicat numeroase imagini pe site-ul său pentru a prezenta condițiile în care este ținut animalul și igiena precară. "Nu există niciun motiv pentru care un animal să fie ținut captiv în felul ăsta" spune Dave Neale, responsabil pentru bunăstarea animalelor în cadrul Animals Asia, conform Le Figaro. "De altfel, urșii polari sunt printre cele mai dificile animale de întreținut în captivitate. Aceste animale au nevoie de spațiu destul de mare să meargă, să alerge, să se cațere sau să vâneze. Lista celor necesare este foarte mare", a atras atenția acesta.

"Cel mai trist urs polar din lume"

#DIRECT_ONE_nyqx07#

Asociația a numit acest animal "cel mai trist din lume", după moartea ultimul specimen de acest fel ținut în captivitate în Argentina. Animals Asia cere publicului să nu participe la astfel de "atracții": "Acest urs nu are niciun pic de pace sau de confort. De ce suferă el? Pentru câteva selfiuri? Pentru shopping?" acuză ONG-ul pe pagina de internet.

Acest urs nu este singurul animal prezent în centrul comercial chinez. Deținătorii s-au apărat în presa locală afirmând "niciun animal nu a murit", iar rezidenții acvariului au destul spațiu pentru a trăi și a se juca.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:37 - Bărbat din Reșița, arestat pentru viol asupra propriei fiice. Chiar fata de 14 ani l-a denunțat la Poliție
20:27 - Șofer prins drogat la volan în București. Era în stare inconștientă
20:16 - Roxana Ciuhulescu, despre legătura paranormală cu tatăl ei, care s-a stins din viață la 37 de ani: „Mi s-a întâmplat să îl simt, s-au întâmplat lucruri”
20:04 - Creșterea veniturilor românilor prin deciziile PSD din ultimul an impulsionează firmele românești: nou record la credite
20:02 - Fact-check despre PNRR-ul României, după atacul USR la adresa Guvernului: suntem în prima jumătate a ierarhiei europene, cu 38 de reforme îndeplinite din 66 asumate
19:55 - Plaja cu apă turcoaz de pe litoralul românesc. Turiștii vin și cu rulotele
19:51 - Sergiu Bîlcea (PNL), despre salariile mari ale bugetarilor din domeniul Energiei: E normal ca un asemenea director, care semnează milioane de euro, să fie remunerat la un anumit nivel, dar el trebuie să vină cu rezultate clare (VIDEO)
19:49 - Humelnicu (PSD): Schimburile comerciale dintre România și Ungaria sunt binevenite și în creștere, dar cred că poziția noastră ar trebui să fie mult mai fermă când anumiți oameni vorbesc despre anumite ținuturi (VIDEO)
19:31 - Un balon din Coreea de Nord plin cu deșeuri a aterizat la sediul președinției sud-coreene. Cum a reacționat Seulul
19:16 - București și mai multe județe din România, vizate de furtuni și grindină. Meterologii au emis avertizări Cod portocaliu