China sporește măsurile anti-coronavirus la nivel local, după depistarea unui focar în provincia Hebei

China sporește măsurile anti-coronavirus la nivel local, după depistarea unui focar în provincia Hebei
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Tpg

Autoritățile chineze au închis câteva rampe de intrare și de ieșire de pe o autostradă care conectează Beijing de Shijiazhuang, capitala provinciei Hebei, care se luptă cu un focar de infecții cu coronavirus, relatează Reuters.

Închiderile au fost dispuse pentru a ajuta la oprirea unui nou val de COVID-19, notează vineri Beijing Daily.

Districtul Tongzhou din Beijing, care se învecinează cu provincia Hebei, a declarat la rândul său că intră în „stare de război” pentru prevenirea infecțiilor. În general, o astfel de măsură este urmată de anchete epidemiologice și testare pentru a monitoriza eventuale îmbolnăviri la nivel local.

Focar de coronavirus în provincia chineză Hebei

Ieșirea din Shijiazhuang a fost restricționată, joi. Casă a 11 milioane de oameni, orașul a contabilizat 31 din cele 37 de cazuri noi de transmitere locală, respectiv 35 din cele 37 de cazuri asimptomatice raportate în China continentală pe 7 ianuarie.

Deși numărul de cazuri noi rămâne la un nivel redus comparativ cu cifrele din primele momente ale epidemiei, care a fost depistată în premieră la Wuhan în finalul lui 2019, autoritățile au luat măsuri agresive în replică la fiecare focar astfel încât să evite o nouă criză pe scară națională.

Shijiazhuang a demarat deja o campanie de testare pentru COVID-19, a interzis adunările și a ordonat autovehiculelor și persoanelor zonele de risc să rămână în districtele lor pentru a preveni și limita răspândirea virusului.

Provincia nordică Liaoning, care a raportat joi două cazuri noi de transmitere locală și unul de import, a anunțat la rândul său vineri că a extins perioada de carantină pentru cei care vin din străinătate, de la 14 zile, la 21 de zile.

Odată ce persoanele ies din carantină, vor fi monitorizate la domiciliu timp de alte șapte zile. Li se va cere să evite călătoriile non-esențiale și transportul public, dar și să evite activitățile de grup pe perioada de monitorizare, a precizat vineri ziarul local Liaoning Daily.

În China continentală în ansamblu, numărul de cazuri noi de COVID-19 a scăzut la 53, de la 63 în ziua anterioară. Numărul total de cazuri confirmate de COVID-19 a trecut de 87.000, iar bilanțul deceselor este de 4.634.

Tags: