CORONAVIRUS. A fost înregistrat primul deces în afara granițelor Chinei. Peste 300 de oameni au murit din cauza temutului virus și peste 14.500 sunt infectați 

CORONAVIRUS. A fost înregistrat primul deces în afara granițelor Chinei. Peste 300 de oameni au murit din cauza temutului virus și peste 14.500 sunt infectați 
Foto: pixabay.com

Primul deces provocat de coronavirus a fost înregistrat în afara Chinei. Este vorba despre un bărbat chinez, în vârstă de 44 de ani, care a murit, sâmbătă, în Filipine, informează CNN.

Acesta s-a aflat în luna ianuarie în Wuhan, orașul considerat epicentrul epidemiei, împreună cu o femeie în vârstă de 38 de ani. De altfel, odată întoarsă în Filipine, aceasta a fost prima persoană la care s-a confirmat infecția cu coronavirus în țara din sud-estul Asiei. În acest moment, pacienta se află în curs de reabilitare.

Între timp, bilanțul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 305. Potrivit celor mai recente date, la nivel mondial au fost înregistrate peste 14.500 de cazuri de infecție.

Prezența coronavirusului a fost confirmată pe teritoriul a 25 de țări.

Încercând să oprească răspândirea virusului, mai multe țări au impus interdicții de călătorie în China și au decis să-și evacueze cetățenii din țara asiatică.

Aproximativ 60 de milioane de oameni sunt blocați în orașele chineze, intrate în carantină din cauza coronavirusului.

Pe lista orașelor chineze închise de teama virusului a fost adăugat și Wenzhou, unde trăiesc 9 milioane de oameni și au fost înregistrate peste 265 de cazuri de contaminare. Astfel, începând de duminică, circulația automobilelor va fi restricționată, iar locuitorii sunt obligaţi să rămână la domiciliu, o singură persoană din gospodărie fiind autorizată să iasă din casă o dată la două zile. De asmenea, transportul public este suspendat, iar locurile publice, precum cinematografele, sunt închise. Totodată, școlile ar urma să fie închise până la 1 martie, iar companiile nu își vor relua activitatea înainte de 17 februarie. Wenzhou se află la 800 km de Wuhan.

Ultima oră
15:46 - O mare victorie: Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE!
15:30 - Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)
15:23 - Marcel Ciolacu: Evaluarea miniștrilor, dacă dorim să trăim într-o țară normală, o face primul-ministru. Eu cred că România are nevoie de această coaliție (VIDEO)
15:21 - Acuzații grave, aduse la adresa lui Cătălin Zmărăndescu. Cum ar fi încălcat regulamentul de la Survivor România 2022
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin
14:56 - Judecătorii australieni au motivat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. Argumentele lor
14:42 - Simona Halep, calificată în turul al treilea de la Australian Open după o adevărată demonstrație de forță. Finalista ediției din 2018 a cedat doar două ghemuri în partida cu Haddad Maia
14:42 - Florin Cîțu, semnal de alarmă în PNL. Liberalul, îngrijorat că Ministerul Finanțelor se împrumută la dobânzi foarte mari, iar investitorii își pierd încrederea în Guvern (surse)
14:37 - Un bărbat a murit, în timp ce era tras cu colacul pe zăpadă. Alte două femei au fost grav rănite