CORONAVIRUS. Italienii golesc rafturile magazinelor, în goana după provizii. În farmacii nu se mai găsesc măști (VIDEO)

CORONAVIRUS. Italienii golesc rafturile magazinelor, în goana după provizii. În farmacii nu se mai găsesc măști (VIDEO)
Foto: corriere.it

Italia este prima țara din Europa care plasează orașe întregi în carantină în încvercarea de a opri răspândirea coronavirusului. Cele mai afectate sunt regiunile Lombardia și Veneto, din nordul Italiei, peste 10 orașe au fost plasate în carantină, școlile și universitățile au fost închise, iar competițiile sportive anulate.

În aceste condiții orașele sunt de-a dreptul pustii, rafturile magazinelor sunt goale, iar în farmacii nu se mai găsesc măști sau substanțe dezinfectante.

În imaginile publicate de presa italiană se vede cum rafturile supermarketurilor din Milano au fost golite, oamenii încercând să-și facă provizii în eventualitatea în care alte măsuri restrictive ar fi impuse de autorități.

Și în Tirolul de Sud, grădinițele și universitățile sunt închise până la 2 martie, potrivit La Repubblica.

În Venezia Giulia, toate activitățile de la universități sunt oprite până pe 1 martie. În Emilia Romagna, universitățile sunt închise până pe 29 februarie.

Mai multe cazuri noi de îmbolnăvire au fost confirmate fără să aibă legătură cu focarul original, motiv pentru care unii specialiști cred că virusul COVID-19 se transmite precum gripa.

O altă veste venită de la autoritățile sanitare complică și mai mult situația. Se pare că perioada de incubație a virusului ucigaș nu este de 14 sau 24 de zile cum s-a anunțat initial, ci de 27 de zile. Aceasta ipoteză ar complica semnificativ eforturile de oprire a răspândirii bolii.

În plus, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că nu toate cazurile de îmbolnăvire confirmate par să aiba legatură cu persoane care au călătorit in China. Apărut în decembrie, la Wuhan, coronavirusul s-a propagat în 25 de ţări, cu noi focare în Europa şi Orientul Mijlociu.

Trei persoane au murit până acum, în Italia din cauza coronavirusului. Până la ora transmiterii acestei știri, numărul îmbolnăvirilor raportat de autoritățile italiene a depășit 150.

CORONAVIRUS. Italienii golesc rafturile magazinelor, în goana după provizii. În farmacii nu se mai găsesc măști

Tags: