CORONAVIRUS | Unul din 50 de locuitori ai planetei s-a infectat cu SARS-CoV-2: Specialiștii spun că asistăm la o „accelerare” a pandemiei

CORONAVIRUS | Unul din 50 de locuitori ai planetei s-a infectat cu SARS-CoV-2: Specialiștii spun că asistăm la o „accelerare” a pandemiei
Foto: Pixabay.com

Aproape 150 de milioane de oameni din toată lumea s-au infectat cu noul coronvirus de la începutul pandemiei și până în acest moment, potrivit datelor contabilizate de Universitatea Johns Hopkins din SUA. Astfel, aproape unul din 50 de locuitori ai planetei au fost contaminați până acum cu virusul SARS-CoV-2.

Aproape 150 de milioane de oameni din toată lumea s-au infectat cu noul coronavirus de la începutul pandemiei

Conform datelor prezentate de Universitatea Johns Hopkins, până acum, 149,24 de oameni au fost diagnosticați cu COVID-19 la nivel mondial, iar peste 86,5 de milioane dintre aceștia au fost declarați vindecați. În același timp, însă, 3,14 milioane de pacienți infectați cu coronavirus și-au pierdut viața până acum.

La mai bine de un an de la debutul pandemiei, aceasta nu dă semne că ar slăbi din instensitate, în condițiile în care numărul infecțiilor la nivel global crește, în medie, cu 800.000 pe zi.

Astfel, șefa Organziaţiei Panamericane pentru Sănătate (PAHO) atrage atenția asupra faptului că asistăm în această perioadă la o accelerare a pandemiei.

„Această pandemie nu doar că nu s-a încheiat, dar accelerează”, a declarat Carissa Etienne, citată de The Guardian. Șefa PAHO a insistat, totodată, asupra necesității unui acces echitabil la vaccinurile anti-COVID-19, precum și la instituirea unor măsuri eficiente de protecție sanitară.

Cea mai gravă situație, în acest moment, este în India

În acest moment, cea mai gravă situație este cea din India, care trece printr-o criză sanitară de proporții. Doar joi, autoritățile indiene au raportat 379.257 de noi îmbolnăviri și 3.645 de decese, un nou record negativ.

India ocupă locul doi la nivel mondial, după Statele Unite ale Americii, din punctul de vedere al numărului cazurilor de contaminare cu coronavirus. Peste 18,3 milioane de indieni s-au infectat până acum, în timp ce în SUA au fost raportate aproape 33 de milioane de îmbolnăviri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Procesul de evacuare a apărătorilor Azovstal continuă și este dificil” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1
18:01 - Prețul lui Viktor Orban pentru a renunța la petrolul rusesc. Ce sume avansează Ungaria
17:58 - Momente cumplite pentru Florin Călinescu. Ce diagnostic a primit cunoscutul actor din partea medicilor