Cum vrea Danemarca să reducă rata divorțurilor: Înainte să se despartă, cuplurile sunt obligate să…

Cum vrea Danemarca să reducă rata divorțurilor: Înainte să se despartă, cuplurile sunt obligate să...
Foto: pixabay.com

Danemarca are una dintre cele mai ridicate rate de divorț din Europa Occidentală, astfel că încearcă să micșoreze acest cuantuam, dar se și asigură că, odată produsă, despărțirea va fi mai puțin dureroasă pentru toată lumea, potrivit The Guardian.

ADIO, CRISTI BORCEA! L-A PĂRĂSIT PENTRU UN PARTENER MAI TÂNĂR! NEBUNIE LA ÎNCHISOARE! IMAGINI INCENDIARE

Până recent, danezii puteau divorța printr-o simplă completare de formular. Totuși, în urma unor legi implementate în aprilie, cuplurile hotărâte să se despartă trebuie să aștepte trei luni și să meagă la ore de consiliere, înainte ca mariajul lor să fie dizolvat.

VESTE TRISTĂ! A MURIT FOSTUL PREȘEDINTE! VA FI DOLIU NAȚIONAL! VEZI AICI ULTIMELE IMAGINI (GALERIE FOTO)

Între timp, un chestionar lansat de publicația Politiken a scos în lumină că 68 din 98 de autorități locale din Danemarca le oferă ore de terapie cuplurilor aflate în dificultate, pe motiv că păstrarea familiilor unite le ajută pe municipalități să economisească bani de pe zona socială.

ȘOC ȘI GROAZĂ LA MORMÂNTUL LUI RĂZVAN CIOBANU! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE CÂND AU VĂZUT! ASTA DA APARIȚIE

Inițiativa, care este văzută de multe state drept o intruziune neplăcută în viețile private ale oamenilor, a fost primită cu brațele deschise în Danemarca, atât de public, cât și de politicieni. Doar micuța Alianță Liberală critică pachetul de legi.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:54 - Copil dispărut în Galați a fost găsit în Gara de Nord. Românii au primit mesaj RoAlert
22:53 - Marin Gherman: Am văzut o oarecare schimbare de paradigmă în ce a spus Putin. E destul de primejdios. S-a ajuns prea departe în acest vis al unui om care nu gândește la viitor, ci trăiește în trecut (VIDEO)
22:46 - Saveta Bogdan, reacție surprinzătoare la bătaia dintre Anamaria Prodan şi Reghecampf: „Eu i-aș zice să se liniștească…”
22:29 - Presa din Spania susține că Iker Casillas și Shakira formează un cuplu / Ce reacție a avut fostul portar
22:27 - Joe Biden: „America şi aliaţii săi nu vor fi intimidaţi de Putin şi de cuvintele sale nechibzuite”
22:09 - Câte zeci de mii de euro a scos Mario Fresh din buzunar pentru noua sa mașină: „Când munca dă roade”
21:57 - Jurnalistul Marin Gherman, despre anunțul anexării teritoriilor ucrainene: „Evenimentul de astăzi trebuia să fie o mare sărbătoare pentru Rusia, dar ne-a adus aminte de un priveghi”
21:56 - Vladimir Putin a cântat la concertul de anexare din Piața Roșie: „Victoria va fi a noastră” (VIDEO)
21:37 - Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat: Guvernul, și mai ales Ministerul Familiei, sprijină tinerii și familiile la început de drum prin programele Student Invest și Family Start (VIDEO)
21:35 - Autoritățile din regiunea natală a ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu vor distribui o oaie, doi saci de cartofi și varză familiilor bărbaților mobilizați