AVERTISMENT DUR al ambasadorului român la Chişinău: Republica Moldova a fost un laborator de PROPAGANDĂ, ŞTIRI FALSE şi RĂZBOI HIBRID! Miza alegerilor o reprezintă chiar destinul democratic al ţării!

AVERTISMENT DUR al ambasadorului român la Chişinău: Republica Moldova a fost un laborator de PROPAGANDĂ, ŞTIRI FALSE şi RĂZBOI HIBRID! Miza alegerilor o reprezintă chiar destinul democratic al ţării!
Foto: Daniel Ioniţă / Facebook

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a vorbit despre importanţa alegerilor parlamentare din Republica Moldova programate pe 24 februarie.

Diplomatul român consideră că miza acestui scrutin o poate constitui chiar „destinul democratic al ţării” şi susţine că Republica Moldova a reprezentat „un laborator de propagandă, știri false și război hibrid care, de multe ori, furnizează ‘produse’ ce alimentează tirul de mesaje antieuropene”, potrivit Radio Chișinău.

„Miza poate fi destinul democratic al țării, iar exercițiul electoral din februarie 2019 va fi un test major în acest sens”, a declarat Daniel Ioniţă.

„România nu a făcut niciodată un secret din agenda sa de politică externă în ceea ce privește Republica Moldova: obiectivul strategic al Bucureștiului este de a susține parcursul european al Republicii Moldova, în conformitate cu Parteneriatul strategic bilateral pentru integrarea europeană a țării. Caracterul special al relațiilor bilaterale dintre România și Republica Moldova, determinat de comunitatea de limbă, istorie, cultură și tradiții, oferă cel mai bun fundament pentru dezvoltarea, pe toate palierele, a cooperării dintre cele două state”, a mai afirmat ambasadorul.

Daniel Ioniţă s-a referit şi la căile prin care Republica Moldova se poate apăra de tirul propagandei antieuropene.

„Republica Moldova a reprezentat un laborator de propagandă, știri false și război hibrid care, de multe ori, furnizează ‘produse’ ce alimentează tirul de mesaje anti-europene. De multe ori, acest tir utilizează ca argument așa-zisa ‘situație dezastruoasă’ din Uniunea Europeană, tocmai pentru a justifica fie lipsa apetitului pentru reforme pe interior, fie lipsa de rezultate concrete sau a unei alternative viabile la proiectul european. Republica Moldova se poate apăra de acest tir, demonstrând prin fapte că poate redeveni un campion al PaE care nu doar beneficiază de oportunitățile oferite de UE, prin regimul liberalizat de vize, Acordul de Asociere și Zona de Liber Schimb, dar și se profilează ca un veritabil vector european prin respectarea normelor și a valorilor europene”, a subliniatdiplomatul român.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1
18:01 - Prețul lui Viktor Orban pentru a renunța la petrolul rusesc. Ce sume avansează Ungaria
17:58 - Momente cumplite pentru Florin Călinescu. Ce diagnostic a primit cunoscutul actor din partea medicilor
17:55 - Maia Sandu la Bruxelles: „Nu suntem naivi să credem că aderarea se face peste noapte, dar nu încercăm să găsim scurtături” (video)
17:33 - Turcia a blocat începerea negocierilor pentru aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Erdogan: Nu extrădați teroriști, dar vreți în Alianță / Niciunul dintre aliați nu ne-a arătat respect
17:28 - Președinta Comisiei Europene a comunicat un nou pachet de ajutor financiar pentru Ucraina de 9 miliarde de euro: „Investițiile vor ajuta Ucraina să devină mai puternică”
17:23 - Arhitecta Laura Boghiu, înlocuită de sora ei geamănă, în emisiunea „Visuri la cheie”
17:12 - Bogdan Aurescu confirmă că România va interveni în favoarea Ucrainei la Curtea Internațională de Justiție. Ce a declarat șeful diplomației române
17:09 - Fosta consilieră a președintelui Trump pentru Rusia a povestit că mirosul neobișnuit pe care îl emana Putin a marcat-o: „Nu a mâncat și nu a băut nimic”
16:54 - Noul şef ANAF are o misiune imposibilă: Un raport al Consiliului Fiscal arată că inspectorii ANAF forțează falimentul firmelor și pierd procese pe bandă rulantă / Gabriel Biriș: „De multe ori contribuabilul câștigă după ce a intrat în faliment”