Donald Trump: Politica lui Hillary Clinton în Siria va aduce al Treilea Război Mondial

Donald Trump: Politica lui Hillary Clinton în Siria va aduce al Treilea Război Mondial
Foto:NBC News

Vom ajunge la al Treilea Război Mondial dacăo ascultăm pe Hillary Clinton când e vorba de Siria, este acuzația tranșantă făcută de oponentul acesteia în alegerile pentru Casa Albă, magnatul Donald Trump.

Acesta a declarat într-un interviu pentru Reuters că eliminarea Statului Islamic este mai importantă decât îndepărtarea președintelui sirian Bashar Al-Assad. În acest context, el a spus că dacă democrații vor continua să se axeze mai mult pe înlăturarea lui Assad, ei ar putea aduce lumea în pragul unui conflict între Statele Unite și Rusia.

"O să ajungem la Al Treilea Război Mondial dacă o ascultăm pe Hillary când e vorba de Siria. Ar trebui să ne concentrăm asupra ISIS, nu asupra Siriei", a avertizat candidatul republican la prezidențiale.

Trump a mai spus că, spre deosebire de alte state unde doar se vorbește despre armele nucleare, în Rusia ele chiar există și funcționează: ''Nu te mai lupţi doar cu Siria, te lupţi cu Siria, Rusia şi Iran. Rusia este o putere nucleară, însă e o ţară unde armele nucleare chiar funcţionează, faţă de alte ţări unde doar se vorbeşte despre ele''.

Trump a mai insistat că Hillary Clinton nu are capacitatea de a negocia cu Vlaimir Putin.