Donald Trump, pregătit să facă o mutare care va inflama spiritele în Orientul Mijlociu: O delegație americană a sosit în Israel pentru a analiza posibilitatea mutării ambasadei în Ierusalim

Donald Trump, pregătit să facă o mutare care va inflama spiritele în Orientul Mijlociu: O delegație americană a sosit în Israel pentru a analiza posibilitatea mutării ambasadei în Ierusalim

Donald Trump a promis în campania electorală din Statele Unite că în cazul în care va deveni președintele al Statelor Unite va muta ambasada americană din Israel de la Tel Aviv, unde se află în prezent, la Ierusalim.

Posibilitatea unei astfel de relocări a stârnit proteste vehemente din partea palestinienilor, care consideră estul Ierusalimului drept capitala viitorului lor stat. Lucru contestat de Israel care proclamă întregul oraș drept capitala lor istorică.

Cu toate acestea, Donald Trump nu ezită în a face tot posibilul să își ducă la îndeplinire promisiunea. Primul pas fiind făcut în aceste zile când o delegația din Congresul american s-a deplasat pentru o scurtă vizită de weekend în Israel pentru analizarea posibilei relocări a ambasadei, conform RT.

Delegația este condusă de congresmanul republican Ron DeSantis, care conduce subcomitetul pentru securitate națională, iar membrii ei vor avea întâlni cu politicieni israelieni, dar și cu premierul Benjamin Netanyahu.

Statele Unite "examinează cu atenție posibilitatea transferării ambasadei din Tel Aviv în Ierusalim- atât dintr-un punct de vedere practic cât și ca mesaj politic", a afirmat un politician israelian.

Delegația americană are intenția ca la revenire în Statele Unite să prezinte un raport complet care să prezinte cum ar fi primită mutarea ambasadei, dar și alte măsuri care trebuie interprinsă în relația bilaterală SUA- Israel.

Israel a declarat orașul Ierusalim drept capitală în 1950, dar această manevră nu a fost recunoscută oficial de către comunitatea internațională, care își mențin ambasadele în Tel Aviv.