ALERTĂ DE GRADUL ZERO în Italia! Epidemie în țară din cauza unei bacterii periculoase din apă. BILANȚUL VICTIMELOR

ALERTĂ DE GRADUL ZERO în Italia! Epidemie în țară din cauza unei bacterii periculoase din apă. BILANȚUL VICTIMELOR
Foto: opiniatimisoarei.ro

Trei oameni au murit și alte 200 s-au îmbolnăvit în urma unei epidemii de legioneloză, provocate de o bacterie periculoasă din apă, care a luat amploare în nordul Italiei.

Legioneloză este o formă severă a pneumoniei, potrivit digi24.ro.

„Ţinând cont că aceste cazuri sunt mai dese decât în anii trecuți, trebuie să fie o cauză particulară. Poate fi în apă, poate fi din cauza unor insecte, încă nu știm. Ce a fost la Milano în zona Sesto San Giovanni, asta știm deja. Au fost cauzate de Legionella, o bacterie care se afla în conductele de apă”, afirmă Galli Eliana, medic primar.

Astfel, autoritățile au deschis o anchetă pentru a descoperi sursa contaminării.

„Evident, trebuie să avem grijă, mai ales în cazul pacienților cu riscuri. Să nu se frecventeze de exemplu locurile publice prea aglomerate, metroul și tramvaiul care dimineața sunt extrem de aglomerate”, afirmă Galli Eliana, medic primar.

Medicii recomandă ca persoanele care trăiesc în zonele care sunt suspectate de a fi contaminate să se ferească cât de mult pot.

„ Da, am auzit de această boală de la televizor, de la știri. Nu mă tem, urmez sfaturile indicate de către medici. Să nu circuli cu metroul, cu tramvaiul, să te ferești de locurile aglomerate. (…) Să te ferești cât poți”, a spus o persoană intervievată.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe