Erdogan: Am încercat să vorbesc cu Putin după ce armata turcă a doborât avionul rus, dar nu mi-a răspuns (VIDEO)

Erdogan: Am încercat să vorbesc cu Putin după ce armata turcă a doborât avionul rus, dar nu mi-a răspuns (VIDEO)

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat într-un interviu pentru France 24 că a încercat să discute cu președintele rusiei, Vladimir, Putin, despre doborârea avionului de vânătoare rus, marți, la granița cu Siria, dar că acesta nu i-a răspuns la telefon.

„După eveniment, l-am sunat pe domnul Putin, dar, până acum, domnul Putin nu a răspuns”, a declarat Erdogan.

„Poate că incidentul cu avionul care a încălcat spaţiul aerian ar fi putut fi evitat dacă am fi ştiut identitatea acelui avion”, a subliniat Erdogan.

Un avion de vânătoare rus a fost doborât , marți, 24 noiembrie, la granița sintre Siria și Rusia. Autoritățile de la Ankara susțin că aeronava a intrat în spațiul aerian turc. Liderii de la Kremlin neagă, iar Vladimir Putin avertizează că incidentul va avea “consecințe grave”.

Erdogan: L-am sunat pe Putin, dar nu a răspuns

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:24 - Google și-a cerut insolvența în Rusia: „Compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare”
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1