Florian Tudor, cel mai căutat român din Mexic, a fost arestat: „Rechinul” conduce o grupare infracțională specializată în clonarea de carduri și acuzată că a furat peste un miliard de dolari (VIDEO)

Florian Tudor, cel mai căutat român din Mexic, a fost arestat: „Rechinul” conduce o grupare infracțională specializată în clonarea de carduri și acuzată că a furat peste un miliard de dolari (VIDEO)

Florian Tudor, zis Rechinul, cel mai căutat român din Mexic, a fost prins. Bărbatul a fost arestat joi seară în Quintana Roo, informează B1 TV. ”Rechinul” este acuzat de conducerea unei grupări mafiote în Cancun, grupare care a furat peste un miliard de dolari prin clonarea de carduri și spălare de bani. Pe numele lui Florian Tudor sunt șapte capete de acuzare, printre care grup infracţional organizat, şantaj şi instigare la tentativă de omor. De asemenea, în luna martie, pe numele lui a fostemis un mandat de arestare în lipsă, iar autoritățile române au cerut celor din Mexic extrădarea sa.

Cel mai vânat român din Mexic a fost prins: De ce infracțiuni este acuzat Florian Tudor, zis ”Rechinul”

Anunțul privind capturarea lui Florian Tudor a fost făcut de Procuratura Generală din Mexic, care precizează că în timpul operațiunii, un agent federal a încercat să împiedice arestarea, iar avocatul interlopului i-a atacat pe agenţii poliţiei federale.

”Florián „T”, a fost arestat astăzi de personalul Procuraturii Generale, în conformitate cu o cerere de detenție în scopuri de extrădare, formulată de Guvernul României, pentru infracțiuni de crimă organizată, șantaj și tentativă de omucidere agravată (…). În timpul procesului de arestare, un agent al Ministerului Public Federal a încercat să împiedice arestarea și avocatul lui Florián „T” a lovit agenții poliției ministeriale federale; ambele persoane au fost, de asemenea, reținute pentru a fi puse la dispoziția Ministerului Public Federal, pentru infracțiunile corespunzătoare”, se arată în anunțul Procuraturii Generale din Mexic.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Gruparea condusă de Florian Tudor ar fi folosit o schemă foarte complicată de sabotare a rețelei de bancomate și astfel ar fi clonat cardurile a numeroși turiști din Mexic. Pentru a-și acoperi urmele, membrii grupării călătoreau în diferite zone ale lumii de unde retrăgeau bani de pe cardurile clonate.

Organizația criminală originară din România a ajuns în Mexic din martie 2014 și s-a răspândit în alte state precum Jalisco și Guanajuato. Gruparea ar fi reușit să sustragă nu mai puțin de 1,2 miliarde de dolari din bancomate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:04 - Virgil Bălăceanu, despre laserul anunțat de Rusia: Ieșirea în scopuri militare în spațiu, un lucru extrem de riscant. Am asista la o externalizare a conflictului. Nu știu dacă există arma în sine (VIDEO)
19:58 - Soldații ucraineni au arătat cum au aruncat în aer poduri și au dejucat planurile ocupanților din Donbas (video)
19:44 - Guvernul bulgar a anunțat că Italia va asigura conducerea noului grup de luptă al NATO din Bulgaria
19:24 - Google și-a cerut insolvența în Rusia: „Compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare”
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”