Francezi inovatori: Au transformat ecranul telefonului mobil într-un încărcător solar!

Francezi inovatori: Au transformat ecranul telefonului mobil într-un încărcător solar!
Compania de origine franceză Wysips a decosperit tehnologia prin care telefoanele pot fi încărcate cu ajutorul unei pelicule fotovoltaice, de la soare, notează Green Report.Astfel, telefoanele mobile și...

Compania de origine franceză Wysips a decosperit tehnologia prin care telefoanele pot fi încărcate cu ajutorul unei pelicule fotovoltaice, de la soare, notează Green Report.

Astfel, telefoanele mobile și smartphone-urile nu mai au nevoie de încărcătoare, ci cu ajutorul peliculei fotovoltaice sau filmului transparent încărcarea completă a bateriilor se face în numai 6 ore.

Invenția francezilor este deja apreciată și ca atare a fost premiată la Concursul de inveții de la Orlando, Florida, la categoria „Aplicații verzi în gestionarea energiei”.

Cei care au introdus această idee inovatoare sunt Ludovic Deblois și Joel Gilbert, care au arătat că „în șase ore se poate încărca o baterie, de la soare, iar pentru 30 de minute de conversație este necesară doar o oră”.

„Primele telefoane cu peliculă fotovoltaică Wysips vor fi pe piață în primul trimetru al anului 2012, iar prețul unui film fotovoltaic, aplicat pe ecranul mobilului este de 1 euro”, a declarat Ludovic Deblois, citat de sursa precizată.

Urmăriți B1TV.ro și pe