Franța a devenit prima campioană a Europei la vâjthaţ, joc inspirat din franciza "Harry Potter"

Franța a devenit prima campioană a Europei la vâjthaţ, joc inspirat din franciza "Harry Potter"
Foto: stopgracechu.com

Prima ediţie a Campionatului European de vâjthaţ, s-a încheiat în Italia şi a fost câştigată de echipa Franţei. Vâjthaţ a devenit un sport veritabil datorită milioanelor de fani ai francizei Harry Potter. Creat în 2005 şi numit Quidditch în limba engleză, jocul a devenit atât de popular încât astfel de competiţii au început să fie organizate aproape peste tot în lume, informează B1 TV.

Prima ediţie a Cmapionatului European a fost organizată în Toscana şi a fost câştigată de Franţa, care a bătut Marea Britanie în finală. La competiţie au participat echipele din 12 ţări, fiecare cu câte şapte jucători

Regulile la vâjthaţ sunt simple. Fiecare jucător aleargă pe teren, cu o mătură între picioare. Jucătorii marchează puncte aruncând mingile prin una dintre cele trei porţi circulare ale echipei adverse, în timp ce prinzătorul încearcă să captureze „hoţoaica aurie”, o minge de mărimea celei de tenis, agăţată pe spatele unui jucător care nu face parte din niciuna dintre cele două echipe.


Foto: dailymail.co.uk

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:12 - Ciprian Ciucu (PNL), întrebat dacă se vede pe liste comune cu PSD-iștii: În acest moment nu prea m-aș vedea, dar un primar trebuie să aibă majoritate. Eu nu vreau să fiu Clotilde Armand, vreau să am majoritate! (VIDEO)
17:55 - Reuters: În Kosovo există atâtea monede euro false încât sunt acceptate ca plată
17:53 - Cătălin Moroșanu trece prin momente dificile după ce a renunțat la kickbox: „Mă dor toate. E foarte greu!”
17:51 - Un comandant al flotei rusești de submarine, ucis. Ce a declarat Kremlinul
17:47 - Alex Dobrescu o cere din nou în căsătorie pe Cristina Cioran: „Îmi doresc să redevenim o familie”
17:47 - Avion Ryanair, întors la terminal, chiar dacă începuse deja decolarea / Care este motivul
17:46 - Ciprian Ciucu, despre proiectul Prelungirea Ghencea: „Sunt foarte, foarte supărat pe USR și primarul general” / Comparație cu Firea: „Nicușor Dan nu e ticălos, dar în ce privește eficiența…” (VIDEO)
17:37 - Ciprian Ciucu: Am undeva la 50 de șantiere, proiecte importante, fără să pun aici anvelopările. Am făcut parcuri de la zero, am făcut străzi, am reabilitat bulevarde întregi. Sunt în linie dreaptă și cu un spital (VIDEO)
17:35 - Care este starea de sănătate a celor cinci muncitori răniți în explozia de la Călimănești. Doi dintre aceștia sunt intubați la spitale din București
17:33 - Noi stenograme ies la iveală. Miruna Pascu l-a îndemnat pe fiul ei să îi toarne pe tinerii cu care s-a drogat în Vama Veche. Aceștia ar fi copiii unor oameni influenți din Constanța