Franța: Academia Naţională de Medicină recomandă ca vaccinarea anti-COVID-19 să devină obligatorie pentru angajații din mai multe domenii, dar și pentru copii și adolescenți

Franța: Academia Naţională de Medicină recomandă ca vaccinarea anti-COVID-19 să devină obligatorie pentru angajații din mai multe domenii, dar și pentru copii și adolescenți
Ministrul francez al Sănătății vaccinează anti-COVID un bărbat. Sursă foto: Hepta - Thomas Padilla/Pool/Bestimage

Academia Naţională de Medicină din Franţa a transmis, marți, că e absolut necesar ca vaccinurile anti-COVID-19 să fie obligatorii pentru angajații din numeroase domenii, dar și pentru copii și adolescenți, astfel încât să se poată ajunge la „imunitate colectivă suficientă pentru a controla pandemia”.

De ce vaccinarea anti-COVID-19 ar trebui să fie obligatorie. Explicațiile specialiștilor francezi

„Cu o rată de eficacitate de 90% până la 95% contra formelor grave de COVID-19, vaccinurile omologate în prezent în Franţa (…) îndeplinesc condiţiile ce permit recurgerea la obligativitatea vaccinală”, a explicat Academia, potrivit Agerpres.

Specialiștii francezi spun că măsurile individuale de protejare în fața virusului și măsurile colective, precum restricțiile de circulație, nu sunt suficientw și că efortul de vaccinare se va lovi de cei care ezită şi cei care se opun vaccinării, două categorii estimate la 30% din populaţia Franţei.

Astfel, va fi „extrem de dificil să se obţină înainte de sfârşitul verii o rată de acoperire vaccinală care să asigure o imunitate colectivă suficientă pentru a controla epidemia, adică 90% din populaţia adultă şi 80% din populaţia totală (care include şi minori)”, au estimat specialiștii.

Ei mai susțin că obligativitatea trebuie instituită progresiv și că acest lucru ar trebui să se întâmple întâi la profesiile esenţiale (profesori, angajaţi din sănătate, poliţişti şi funcţionari publici, angajaţi ai serviciilor de aprovizionare cu alimente, apă, energie, bani în numerar şi materiale informatice).

Vaccinarea anti-COVID ar trebui să fie obligatorie și pentru angajații care lucrează cu publicul: magazine, restaurante, hoteluri, stabilimente culturale şi sportive. De asemenea, ar trebui să fie vaccinați cei care fac deplasări, călătorii internaționale, studenții și donatorii de sânge.

Urmăriți B1TV.ro și pe