Franţa, pregătită SĂ ATACE SIRIA , dacă se dovedeşte că regimul Assad a folosit ARME CHIMICE

Franţa, pregătită SĂ ATACE SIRIA , dacă se dovedeşte că regimul Assad a folosit ARME CHIMICE

Emmanuel Macron, președintele Franței, a declarat că Parisul va efectua atacuri în Siria dacă se dovedeşte că regimul de la Damasc a folosit armechimice.

„Vom lovi locul de unde sunt lansate (aceste arme) sau unde sunt organizate”, a declarat Macron, adăugând că serviciile de spionaj franceze nu au încă dovezi că „arme chimice interzise au fost folosite împotriva populaţiei civile”.

„Imediat ce o astfel de dovadă va fi obţinută, voi face ceea ce am spus”, a avertizat Macron, adăugând că „prioritatea este lupta împotriva teroriştilor, jihadiştilor”.

Referitor la regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, acesta „va răspunde în faţă de justiţiei internaţionale”, fie în timpul, fie după conflict, a adăugat liderul de la Paris.

Pe data de 4 aprilie 2017, oraşul Khan Sheikhoun din nordul Siriei a fost vizat de un atac aerian în care au fost folosite arme chimice, în urma căruia zeci de civili au murit. Cel mai multe state occidentale au acuzat regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad că ar fi folosit arme chimice în cursul atacului din aprilie, lucru negat categoric de oficialii de la Damasc scrie Mediafax.