Germania: Un medic, cercetat penal după ce a furat un vaccin împotriva COVID-19 pentru a-și imuniza soția grav bolnavă

Germania: Un medic, cercetat penal după ce a furat un vaccin împotriva COVID-19 pentru a-și imuniza soția grav bolnavă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un medic de la centrul de vaccinare din Hamburg a vrut să-și imunizeze soția grav bolnavă – deși în prezent nu este eligibilă pentru vaccinare. Pentru a-și proteja soția grav bolnavă infectarea cu Covid 19, un medic de la centrul de vaccinare Hamburg a furat o doză de vaccin împotriva noului coronavirus. Autoritatea sanitară a confirmat un raport corespunzător în ziarul „Bild”, potrivit căruia medicul de 69 de ani a luat o seringă deschisă în zona de intrare a centrului și i-a administrat vaccinul soției sale care aștepta acolo.

O anchetă penală a fost lansată împotriva bărbatului. Soția sa, pe de altă parte, a primit și a doua doză de vaccinare, deși nu aparține grupului celor eligibili în prezent pentru vaccinare, a declarat purtătorul de cuvânt al autorității sanitare, Martin Helfrich.

„Când s-a administrat o primă doză, trebuie administrată și cea de-a doua doză.” Nu este vorba doar de a nu irosi un vaccin. Dacă nu există o protecție finală împotriva vaccinării, riscul unei mutații virale de la o astfel de persoană crește.

Datorită măsurilor de siguranță extinse, nu este posibil să furați cantități mari de vaccin în centru, a subliniat Helfrich. În acest fel, numai cutii individuale de vaccinuri ar fi fost aduse din depozitul din zona de înaltă securitate ale centrului. În plus, manipularea vaccinului, care trebuie înghețat, este dificilă chiar și pentru potențialii hoți.

Urmăriți B1TV.ro și pe