Grecia relaxează restricţiile anti-COVID-19, în ciuda numărului mare de infectări

Grecia relaxează restricţiile anti-COVID-19, în ciuda numărului mare de infectări
Foto: Pixabay

Grecia redeschide majoritatea magazinelor și relaxează restricţiile privind petrecerea timpului liber, deși bilanțul epidemiei de coronavirus e încă unul ridicat.

Grecia relaxează restricțiile anticoronavirus și speră să se redreseze economic

Nikos Hardalias, vicepriministrul protecţiei civile, a anunțat că micile magazine se redeschid de luni, nu și marile magazine şi centrele comerciale. Se va putea circula din nou cu mașina pe distanțe scurte în weekend, cu familia sau în grupuri de 3 persoane, pentru exerciţii fizice sau activităţi în aer liber.

Guvernul elen își dorește să obțină astfel beneficii „la nivel sanitar, social şi economic”, notează AFP. În plan economic, Grecia speră să fie ajutată și de sezonul turistic, pe care-l vrea pornit de la jumătatea lunii mai. Grecia e una dintre țările care susține intrudocerea paşaportului european pentru vaccinuri.

Peste 260.000 de persoane din Grecia au fost testate pozitiv cu coronavirus până acum, din care 8.093 au murit. În ultima zi, țara a raportat 3.600 de infectări și 76 de decese.

Circa 1,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate până acum, 580.000 de persoane primind deja prima doză.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1
18:01 - Prețul lui Viktor Orban pentru a renunța la petrolul rusesc. Ce sume avansează Ungaria
17:58 - Momente cumplite pentru Florin Călinescu. Ce diagnostic a primit cunoscutul actor din partea medicilor
17:55 - Maia Sandu la Bruxelles: „Nu suntem naivi să credem că aderarea se face peste noapte, dar nu încercăm să găsim scurtături” (video)
17:33 - Turcia a blocat începerea negocierilor pentru aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Erdogan: Nu extrădați teroriști, dar vreți în Alianță / Niciunul dintre aliați nu ne-a arătat respect
17:28 - Președinta Comisiei Europene a comunicat un nou pachet de ajutor financiar pentru Ucraina de 9 miliarde de euro: „Investițiile vor ajuta Ucraina să devină mai puternică”