Guvernul francez autorizează folosirea hidroxiclorochinei în tratamentul COVID-19 și blochează exportul medicamentului

Guvernul francez autorizează folosirea hidroxiclorochinei în tratamentul COVID-19 și blochează exportul medicamentului

Ministerul Sănătății din Franța a anunțat că va urma recomandările Înaltului Consiliu al sănătății publice, autorizeaază administrarea hidroxiclorochinei la cazurile grave de Covid-19 numai în spital și după obținerea unei opinii medicale în Colegiu.

Totodată, s-a interzist exportul acestui medicament pentru a garanta aprovizionarea națională.

Într-un decret emis joi de ministrul Olivier Veran se arată că hidroxiclorochina și lopinavir/ritonavir pot fi prescrise, distribuite și administrate sub responsabilitatea unui medic pacienților cu Covid-19, în unitățile medicale care se ocupă de aceste cazuri, precum și pentru continuarea tratamentului, dacă starea lor permite acest lucru și după autorizarea medicului specialist, la domiciliu”, scrie laprovance.com

Produsul medicamentos brevetat PLAQUENIL și preparatele pe bază de hidroxicochină pot fi eliberate de farmacii numai în cadrul unei prescripții inițiale eliberate exclusiv de specialiști în reumatologie, medicină internă și dermatologie, nefrologie, neurologie sau pediatrie sau ca parte a reînnoirii prescripției de la orice medic”, se mai spune în decret.

La fel ca în cazul schemei franceze, și în RomâniaCOVID-19se va trata cu pastile precum Paracetamol, Lopinavir sau Ritonavir, Tocilizumab, dar și Hidroxiclorochina.Totuşi, în cazul dozelor de paracetamol şi clorochină dozele diferă mult în România faţă de Franţa, la noi fiind practic mult mai mici.(DetaliiAICI)

Reamintim că, hidroxiclorochina, un medicament folosit până acum în tratarea malariei și a unor probleme care vizează articulațiile, a început deja să fie luat în calcul de autoritățile altor state pentru schemele de tratament aplicate pacienților infectați cu COVID-19.

Hidroxiclorochina a început să fie considerat un tratament minune pentru COVID-19, după folosirea sa de către celebrul medic Didier Raoult, directorul Institutului Universitar Medical din Marsilia. Acesta administrează deja hidroxiclorochină pacienților săi, în ciuda faptului că oficial Franța nu a aprobat tratamentul antiviral pentru persoanele infectate cu noulcoronavirus. Didier Raoult a devenit cunoscut la nivel mondial după ce a explicat că a efectuat un studiu clinic în care a tratat 25 de pacienţi cu Covid-19 cu hidroxicloroquina. După şase zile, a spus el, doar 25 la sută dintre pacienţii care au luat acest medicament mai aveau virusul în corpul lor. În schimb, 90% dintre cei care NU au luat hidroxiclorochina au continuat să poarte Covid-19. Pe baza primelor studii, Didier Raoult a tratat peste 4.000 de pacienți. (DetaliiAICI)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe