Hackerul român supranumit Guccifer a pledat vinovat în fața justiției din Statele Unite. Ce pedeapsă riscă bărbatul (VIDEO)

Hackerul român supranumit Guccifer a pledat vinovat în fața justiției din Statele Unite. Ce pedeapsă riscă bărbatul (VIDEO)
Foot: nytimes.com

Hackerul român supranumit Guccifer a apărut în faţa justiţiei americane. Bărbatul inculpat pentru spargerea conturilor de e-mail ale familiilor Bush şi Clinton a pledat miercuri vinovat la acuzațiile de furt de identitate americană și acces neautorizat la computere.

Guccifer riscă o pedeapsă cuprinsă între 2 şi 7 ani de închisoare.

Potrivit cotidianului The Washington Post, 'Guccifer', pe numele său real Marcel Lehel Lazăr a apărut în fața unui tribunal federal din orașul Alexandria, statul Virginia.

Hackerul ar urma să afle sentinţa pe 1 septembrie. Românul riscă o pedeapsă cuprinsă între 2 şi 7 ani de închisoare.

Departamentul american de justiţie a anunţat că Guccifer a pledat vinovat pentru acuzațiile de furt de identitate americană și acces neautorizat la computere.

Hackerul a intrat, printre altele, în conturile familiei Bush, dezvăluind fotografii private de familie și picturi ale foștilor președinți George Bush Senior și George W. Bush.

Tot el a fost cel care a distribuit mesajele schimbate între fostul secretar de stat american Colin Powell și europarlamentarul român Corina Crețu.

Hackerul român supranumit Guccifer a pledat vinovat în fața justiției din Statele Unite

#DIRECT_ONE_yys3kw#

Guccifer a şocat recent după ce a declarat că ar fi spart serverul privat de e-mail al lui Hillary Clinton, lucru negat însă categoric de candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite.

Marcel Lehel, un fost şofer de taxi a fost extrădat în Statele Unite în luna martie după ce in 2014 fusese inculpat de către un mare juriu federal din statul Virginia pentru presupuse infracțiuni informatice în Statele Unite.

Tags: