Homofobia provoacă dispute la Elysée: Trei tweet-uri pentru un singur mesaj de omagiu şi un scandal uriaş iscat de președintele francez în mediul online (FOTO)

Homofobia provoacă dispute la Elysée: Trei tweet-uri pentru un singur mesaj de omagiu şi un scandal uriaş iscat de președintele francez în mediul online (FOTO)

Bălbâială a șefului de stat francez în cazul mesajului de solidaritate față de poporul american, transmis în urma atacului armat din Orlando. Francois Hollande a ajuns să posteze trei mesaje pe Twitter, după ce de două ori la rând modul în care a ales să-și exprime susținerea față de victime a creat polemici în mediul online, informează RT.com.

Într-un prim mesaj, liderul de la Elysée a condamnat masacrul din Orlando, cel mai sângeros atac de acest fel din istoria SUA.

”Condamn masacrul din Florida, soldat cu cel puțin 50 de morți. Transmit sprijinul deplin al Franței față de poporul american”, a fost primul mesaj al lui Hollande.
Imediat însă, au apărut controversele, unii utilizatori ai rețelei de socializare condamnând faptul că, în mesajul său, președintele francez nu a făcut nicio mențiune referitoare la caracterul homofob al atacului din Orlando.

”Vă temeți să folosiți termenul de «homosexual»?”, a fost apostrofat Hollande de un internaut.

Astfel, la scurt timp, pe contul de Twitter al șefului statului francez a apărut un nou mesaj: ”Îngrozitorul atac homofob din Orlando a lovit SUA și ideea de libertate: libertatea de alegere a orientării sexuale și a modului de viață”.

Nici de această dată, utilizatorii Twitter nu au fost mulțumiți de mesajul președintelui, ei atrângând atenția asupra faptului că orientarea sexuală nu reprezintă o chestiune de alegere.

”Francois Hollande scrie pe twitter că homosexualitatea este o alegere! Nu, dar în ce țară trăim? Ce păcat! Cât de oribil!”, a fost reacția președintelui unei asociații care militează pentru drepturile comunității LGBT.

În aceste condiții, mesajul lui Hollande a fost șters, fiind urmat de un altul, 15 minute mai târziu, în care verbul ”a alege” a fost înlocuit cu ”a trăi”.

”Atacul homofob din Orlando a lovit SUA și ideea de libertate: libertatea de a trăi cu o anumită orientare sexuală și de a-și alege modul de viață”, a fost mesajul final al preșdintelui Francois Hollande.

Și în cazul președintelui Klaus Iohannis au apărut critici, în urma mesajului de solidaritate față de poporul american. Asociația Accept a fost singura care a reacționat, exprimându-și nemulțumirea pentru că șeful statului nu a pomenit în mesajul său faptul că victimele fac parte din comunitatea LGBT și că motivația atacatorului a fost una homofobă. (Detalii AICI)

49 de persoane au fost ucise și alte 53 au fost rănite duminică după ce un bărbat de origine afgană a deschis focul într-un club de noapte gay. Atacatorul s-a baricadat în local și a luat mai mulți ostatici. În cele din urmă, trupele SWAT l-au răpus. Criminalul era în evidența FBI și jurase credință Statului Islamic, care a revendicat în cele din urmă atacul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1
18:01 - Prețul lui Viktor Orban pentru a renunța la petrolul rusesc. Ce sume avansează Ungaria
17:58 - Momente cumplite pentru Florin Călinescu. Ce diagnostic a primit cunoscutul actor din partea medicilor
17:55 - Maia Sandu la Bruxelles: „Nu suntem naivi să credem că aderarea se face peste noapte, dar nu încercăm să găsim scurtături” (video)
17:33 - Turcia a blocat începerea negocierilor pentru aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Erdogan: Nu extrădați teroriști, dar vreți în Alianță / Niciunul dintre aliați nu ne-a arătat respect