Instalarea TikTok și WeChat din magazinele de aplicații va fi interzisă în SUA începând de duminică

Instalarea TikTok și WeChat din magazinele de aplicații va fi interzisă în SUA începând de duminică
foto: Pixabay

Începând de duminică, descărcările aplicației video TikTok și a aplicației de mesagerie WeChat vor fi interzise în Statele Unite, a anunțat vineri dimineață Departamentul de Comerț al SUA. Departamentul a declarat că măsura este necesară pentru „protejarea securității naționale a Statelor Unite”.

TikTok și WeChat încep să fie interzise în SUA

Președintele Donald Trump a emis în august două ordine executive, spunând că aplicațiile se vor închide până pe 20 septembrie dacă nu vor fi vândute proprietarilor americani. Administratorul a susținut că Partidul Comunist Chinez folosea datele colectate prin intermediul acestor aplicații pentru a „amenința securitatea națională, politica externă și economia SUA”, scrie abcnews.

Secretarul pentru comerț, Wilbur Ross, a declarat, vineri dimineață, într-un interviu acordat Fox News News că aceste noi reguli anunțate în această dimineață sunt în legătură cu ordinele executive emise în august și sunt „separate” de negocierile în curs dintre TikTok și cumpărătorii provizorii din SUA, inclusiv Oracle și Walmart .

„Problema TikTok este mai complicată”, a adăugat Ross, spunând că, în esență, termenul limită pentru un acord cu un cumpărător din SUA a fost prelungit până pe 12 noiembrie. Între timp, actualizările vor fi interzise în aplicație.

„TikTok de bază va rămâne intact până pe 12 noiembrie”, a spus el. „Dacă până la 12 noiembrie nu există o înțelegere conform prevederilor vechii ordine, TikTok va fi, de asemenea, închis, din toate punctele de vedere practice”.

Interdicția anunțată în această dimineață începe pe 20 septembrie și interzice descărcarea TikTok sau WeChat din magazinele de aplicații. De asemenea, interzice transferul de fonduri sau procesarea plăților în SUA pentru WeChat.

TikTok, una dintre cele mai populare aplicații din SUA

TikTok, este deosebit de popular în rândul Z-utilizatorilor și are aproximativ 65 până la 80 de milioane de utilizatori în S.U.A.

Între timp, WeChat este deosebit de popular în rândul comunității chino-americane și are aproximativ 19 milioane de utilizatori în SUA – majoritatea dintre ei fiind de origine chineză, care folosesc aplicația pentru a se conecta cu cei dragi sau pentru a desfășura afaceri în China.

Mike Pompeo, Secretarul de Stat al SUA, a anunțat că administrația Trump ia în calcul sărestricționeze accesul utilizatorilor americani la aplicația chineză de social media TikTok, pe fondul temerilor că ar putea fi folosită de către guvernul de la Beijing ca un mijloc de a monitoriza oameni și de a face propagandă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:51 - 20 de civili au murit în urma bombardamentelor din Donețk și Lugansk
23:50 - Austria nu intenţionează să adere la NATO. Ministrul de externe Schallenberg: „Avem şi o istorie diferită şi cred că trebuie pur şi simplu să se ţină seama de asta”
23:46 - Turcia spune că nu va aproba aderarea Suediei și Finlandei la NATO și că reprezentanții celor două țări „nu ar trebui să se obosească” să vină la Ankara. Care sunt nemulțumirile lui Erdogan
23:15 - Activitatea partidului comunist, interzisă pe teritoriul Ucrainei
23:13 - Ministerul Sănătății, precizări despre distribuirea pastilelor cu iodură de potasiu / Secretarul de stat Brădățan a exprimat un punct de vedere nume personal, spune instituția
22:42 - Procurorul general ucrainean, Irina Venediktova, anunță că autoritățile din Ucraina au identificat 45 de soldaţi ruşi care au comis crime de război
22:38 - Tanczos Barna: Se depune prima plângere penală pe infracțiunea de îngropare de deșeuri. Fapta nu se mai sancționează contravențional, ci cu închisoare de la 3 la 5 ani (VIDEO)
22:33 - Un pacient de 18 ani, din Prahova, ar fi fost agresat sexual de un asistent
22:11 - Șeful MAI, întrevedere în SUA cu un oficial american de rang înalt. Lucian Bode: Traficul de persoane, un flagel care distruge multe vieți. Avem „toleranță-zero” față de această formă de criminalitate
22:08 - Premierul Estoniei îi îndeamnă pe liderii mondiali să nu-l mai sune pe Putin