Irlanda va redeschide școlile. Restricțiile, prelungite până în aprilie

Irlanda va redeschide școlile. Restricțiile, prelungite până în aprilie
Sursa foto: Pixabay

Irlanda va redeschide unele școli începândde săptămâna viitoare, darextinde restricţiile de izolare până în aprilie, potrivit The Guardian, citat de G4media.

Guvernul a prioritizat educaţia şi îngrijirea copilului într-o nouă etapă.

Irlanda este acum țara cu cea mai mare rată de infecție din lume, după relaxarearestricţiilor de dinainte de Crăciun. Premierul Micheál Martin va anunța marți seară la televiziune planul revizuit „Living with Covid”.

Cabinetul a extins restricţiilepână la 5 aprilie. Astfel, activităţile neesenţiale, barurile, cafenelele, construcţiile, sălile de sport şi alte sectoare rămân închise. Interdicția deplasărilor la mai puţin de 5 kilometri distanţă de casă rămân în vigoare, precum întâlnirile cu membri din gospodării diferite.

Germania se află în al treilea val al pandemiei, susține Angela Merkel

Germania se află într-un al treilea val al pandemiei de coronavirus, le-a spus marţi cancelarul Angela Merkel parlamentarilor din cadrul partidul ei conservator, relatează Reuters, citată de Agerpres, care citează două surse care au participat la întâlnire.

”Acum suntem în al treilea val”, a afirmat ea potrivit surselor citate , avertizând că orice relaxare a restricţiilor introduse la sfârşitul anului trecut şi prelungite până la 7 martie trebuie să se facă cu atenţie şi treptat.