Israel: Mii de oameni i-au adus un ultim omagiu lui Ariel Sharon, la Knesset

Israel: Mii de oameni i-au adus un ultim omagiu lui Ariel Sharon, la Knesset
Foto: B1 TV

Sicriul cu trupul lui Ariel Sharon a fost expus în Knesset, duminică, unde mii de oameni i-au adus un ultim omagiu.

Funeraliile vor avea loc luni la ferma fostului premier israelian, acolo unde este înmormântată şi a doua sa soţie, Lili, de origine română, decedată în anul 2000. La ceremonii va participa şi vicepremierul Liviu Dragnea.

Mii de oameni au venit să-i aducă un ultim omagiu fostului premier israelian, la Knesset, acolo unde sicriul cu trupul lui Ariel Sharon a fost expus.

Funeraliile vor avea loc luni la ferma fostului premier israelian din Deşertul Negev, unde este înmormântată şi a doua sa soţie, Lili, de origine română, decedată în anul 2000.

La ceremonii va participa şi vicepremierul Liviu Dragnea. Luni dimineaţă, este programată o ceremonie oficială în Knesset, la care vor fi prezenţi p
remierul Benjamin Netanyahu, preşedintele Shimon Peres, membri ai familiei lui Ariel Sharon, vicepreşedintele SUA Joseph Biden, fostul premier britanic Tony Blair şi delegaţii diplomatice.

După ceremonie, sicriul va fi transportat la ferma familiei Sharon, situată în Deşertul Negev, în sud-vestul Israelului, în apropiere de nordul Fâşiei Gaza. Funeraliile naţionale, publice, sunt programate luni la ora 14.30, ora României.

Ariel Sharon a decedat sâmbătă, la vârsta de 85 de ani.

Starea de sănătate a fostului premier se deteriorase în ultimele zile, fiind critică. Sharon, aflat în comă după un atac cerebral suferit pe 4 ianuarie 2006, era în stare foarte gravă din 1 ianuarie 2014.

Omagiu pentru fostul premier israelian Ariel Sharon

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:54 - Copil dispărut în Galați a fost găsit în Gara de Nord. Românii au primit mesaj RoAlert
22:53 - Marin Gherman: Am văzut o oarecare schimbare de paradigmă în ce a spus Putin. E destul de primejdios. S-a ajuns prea departe în acest vis al unui om care nu gândește la viitor, ci trăiește în trecut (VIDEO)
22:46 - Saveta Bogdan, reacție surprinzătoare la bătaia dintre Anamaria Prodan şi Reghecampf: „Eu i-aș zice să se liniștească…”
22:29 - Presa din Spania susține că Iker Casillas și Shakira formează un cuplu / Ce reacție a avut fostul portar
22:27 - Joe Biden: „America şi aliaţii săi nu vor fi intimidaţi de Putin şi de cuvintele sale nechibzuite”
22:09 - Câte zeci de mii de euro a scos Mario Fresh din buzunar pentru noua sa mașină: „Când munca dă roade”
21:57 - Jurnalistul Marin Gherman, despre anunțul anexării teritoriilor ucrainene: „Evenimentul de astăzi trebuia să fie o mare sărbătoare pentru Rusia, dar ne-a adus aminte de un priveghi”
21:56 - Vladimir Putin a cântat la concertul de anexare din Piața Roșie: „Victoria va fi a noastră” (VIDEO)
21:37 - Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat: Guvernul, și mai ales Ministerul Familiei, sprijină tinerii și familiile la început de drum prin programele Student Invest și Family Start (VIDEO)
21:35 - Autoritățile din regiunea natală a ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu vor distribui o oaie, doi saci de cartofi și varză familiilor bărbaților mobilizați