Jumătate din Italia intră în lockdown de luni. De Paște, carantină pentru toată țara

Jumătate din Italia intră în lockdown de luni. De Paște, carantină pentru toată țara
Foto: Hepta - AGF / Fotia Francesco / AGF

Premierul italian Mario Draghi a semnat, vineri, un decret care prevede restricții dure anti-COVID-19 pentru jumătate din țară. Măsurile sunt valabile de luni până în weekendul cu Paștele, când toată Italia va deveni zonă roșie.

Măsuri dure anti-COVID-19 în Italia. Țara, în zona roșie de Paște

Începând de luni intră în lockdown următoarele regiuni: Lombardia, Lazio, Emilia-Romagna, Friuli Venezia-Giulia, Veneto, Piemonte, Marche şi provincia Trento. Campania şi Bolzano se află deja în zona roșie. În aceste zone se înregistrează peste 250 de cazuri pe săptămână la 100.000 de locuitori.

„Sper că acesta va fi ultimul sacrificiu cerut cetățenilor noștri”, a declarat președintele Lombardiei, Attilio Fontana.

De luni, în aceste zone se închid școlile, barurile și restaurantele, iar deplasările nu se vor mai putea face decât din motive care țin de serviciu, urgențe de sănătate sau cumpărarea de alimente, informează The Guardian.

De Paște, în perioada 3-5 aprilie, toată Italia va fi în zonă roșie. Va fi exceptată doar Sardinia. În aceste zile, nu vor mai fi deschise decât magazinele considerate esențiale.

Vineri, Italia a raportat aproape 27.000 de noi infectări cu coronavirus și 380 de decese.

„E a șasea săptămână la rând în care rata infectărilor crește. Numai în Umbria și Bolzano putem observa o scădere, dar aici restricțiile sunt de câteva săptămâni”, a declarat Silvio Brusaferro, președintele Institutului Superior de Sănătate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)