Klaus Iohannis, criticat într-unul dintre ziarele comunității românești din SUA: O țară perfectă își permite un președinte absent. România, nu

Klaus Iohannis, criticat într-unul dintre ziarele comunității românești din SUA: O țară perfectă își permite un președinte absent. România, nu

Ziarul comunității românești din SUA dezbate în numărul din mai realizările lui Klaus Iohannis de la preluarea mandatului de președinte al României.

Într-un amplu articol semnat de jurnalistul Narcis Daju se arată diaspora nu este mulțumită de acțiunile întreprinse de șeful statului, considerând că acesta este absent de pe scena politicii.

“Klaus Iohannis este genul de școlar impecabil cu care nu se joacă nimeni în recreația mare. Când un asemenea elev lipsește din curtea școlii, nimeni nu-i simte lipsa. El nu se autoexclude, ci este exclus. El nu se dă deoparte de grija hainelor lui proaspăt apretate. S-ar hârjoni și s-ar tăvăli laolaltă cu ceilalți copii, dar este acceptat maxim ca țintă a glumelor celorlalți. Toți copiii de tipul acesta sunt judecați greșit, ca fiind marcați de complexe de superioritate. În realitate, ei trăiesc cu sentimentul inferiorității, și ar da orice să fie la fel ca ceilalți.”, sea artă în articolul ziarul diasporei de pe continentul american.

Prin comportamentul și acțiunile sale, președintele pare să se simtă inferior predecesorului său. Totodată, șeful statului pare să fie prost sfătuit, consideră Daju:“El caută perfecțiunea recitând, ca un robot defect, vorbele și ideile unor nepricepuți care îl despart continuu de popor”.

Spre deosebire de Traian Băsescu, care se impunea în fața Parlamentului, corupților și chiar a premierului, Klaus Iohannis nu își face simțită prezența în politica mioritica. Acesta a ales să comunice cu românii prin intermediul Facebook, iar rarele conferințe de presă sunt scurte și lipsite de informații, “lipsite de miez”.

“După Băsescu, România a intrat, brusc, în comedia cât se poate de dăunătoare a fimului mut, cu un Iohannis sforăind imperial și auto suficient, în lojă, și cu Victor Pontape tot terenul, liber la centrare, liber la finalizare, liber să intre prin alunecare și să facă praf ligamentele încrucișate ale

statului de drept.Cei care l-au ales pe Iohannis îi sorb vorbele,fie și lipsite de miez, cu satisfacția că nu Ponta este președintele României”, mai scrie “Miorița SUA”.

Cu un președinte mut și o opoziție format din PDL+PNL aproape absentă, premierul Victor Ponta a acaparat întregul spațiu mediatic, preluând, într-un fel, întreaga conducere a țării.

“Nu trebuie, însă, să-l asculți prea mult, ca să pricepi că azi România nu are președinte și că Ponta conduce tot, fără a fi câștigat alegerile din noiembrie. Să ne amintim doar cum Tăriceanu, omul lui Ponta de la Senat, a numărat greșit voturile date de senatori pentru încătușarea lui Șova de către DNA. Îndeajuns de greșit încât Șova să rămână în libertate”, mai scrie Narcis Daju.

O țară cu adevărat democrată, civilizată și fără atât de multe probleme financiare și=ar fi permis, poate, un președinte ca Iohannis, dar România are nevoie de un șef de stat activ, care să traseze direcții si mai ales care să aibă curajul să se lupte cu sistemul corupt.

“Klaus Iohannis este genul de +președinte foarte potrivit să conducă o țară perfectă, cu o democrație consolidată, în care statul de drept nu este doar o iluzie, în care instituțiile funcționează. Astfel de țări perfecte își pot per mite un președinte absent. România con-

temporană, nu”, consideră diaspora.

”Dacă aș fi ascultat la radio ultima conferință de presă a lui Klaus Iohannis, aș fi putut paria că este venit de pe plajă, în bermude și șlapi. Un președinte total deconectat de la țară și de la oamenii ei de rând, preocupat să-și etaleze nimbul impecabil al veșmintelor lui, ca dovadă a

faptului că nu e amestecat cu politicienii obișnuiți, aflați în atenția DNA”, adaugă jurnalistul Narcis Daju.

Klaus Iohannis a promit la alegerile prezidențiale că va fi un altfel de politician și va face o altfel de politică, dar șeful statului nu a făcut decât să se ascundă “sub cupola de sticlă a Palatului Cotroceni, într-o țară asediată selective de DNA și pusă la zid, din ce în ce mai oficial, de Rusia”.

Diaspora din SUA este de părere că Iohannis nu pare deloc apăsat de faptul că astăzi opoziția este mai firavă și mai decedată ca oricând.

“Dacă nu-l preocupă asta, e ca și cum nu l-ar interesa democrația”, se mai arată în articolul publicat în ziarul comunității românești din SUA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari