Lider PSD Italia: Românii din diaspora nu ar trebui să voteze la referendumul pentru suspendarea lui Băsescu

Lider PSD Italia: Românii din diaspora nu ar trebui să voteze la referendumul pentru suspendarea lui Băsescu

Membrii USL se contrazic în ceea ce privește referendumul din 29 iulie. Dacă premierul Victor Ponta anunța că și românii din diaspora pot vota suspendarea președintelui Traian Băsescu, liderul PSD Italia Marian Mocanu anunță că nu este de acord cu acest lucru.

Acesta susține că „oamenii ar trebui să voteze acolo unde trăiesc“.

„Diaspora nu ar trebui să voteze la referendumul pentru suspendarea lui Băsescu”, a declarat Mocanu, fost candidat la Senat al PSD, pentru Gazeta Românească din Italia, citat de Adevărul.

Mocanu apreciază că românii din Italia ar trebui să poată vota la alegerile regionale și parlamentare din Italia.

„Vom cere suspendarea votului românilor din afara granițelor și pentru alegerile parlamentare din România. Nu este corect ca persoane care locuiesc într-un alt teritoriu, în afara țării lor de origine, să influențeze viața românilor sau a italienilor care nu au părăsit țara natală. Cu atât mai mult ar fi fără sens să votăm la referendumul pentru suspendarea președintelui…În schimb, consider că românii, în afara votului la alegerile locale din Italia, ar trebui să aibă și drept de vot la alegerile regionale și politice italiene. Trebuie să votăm acolo unde trăim”, se arată într-un comunicat al organizației din Italia.

Urmăriți B1TV.ro și pe