Lovitură pentru Guvernul de la Londra: Camera Lorzilor a respins planul Brexit în forma prezentată de Executiv, cerând protejarea cetăţenilor UE

Lovitură pentru Guvernul de la Londra: Camera Lorzilor a respins planul Brexit în forma prezentată de Executiv, cerând protejarea cetăţenilor UE

Planul privind ieşirea din Uniunea Europeană a Marii Britanii, în forma prezentată de Guvernul Theresa May, a fost respins miercuri seară de Camera Lorzilor, fiind introdus un amendament în sensul protejării cetățenilor europeni aflați pe teritoriul țării.

Astfel, poiectul va reveni în Camera Comunelor.

358 de membri ai Camerei Lorzilor au votat pentru acest amendament, în timp ce 256 s-au pronunțat împotrivă.

Guvernul britanic s-a declarat ”dezmăgit” de această hotărâre, potrivit unui punct de vedere transmis de un purtător de cuvânt al Departamentului guvernamental Brexit, citat de The Telegraph.

"Suntem dezamăgiţi că lorzii au ales să modifice un proiect adoptat fără amendamente de Camera Lorzilor. Noi vrem să garantăm drepturile cetăţenilor UE care trăiesc deja în Marea Britanie şi ale cetăţenilor britanici din celelalte state UE", a transmis purtătorul de cuvânt.

Pe 8 februarie, Camera Comunelor a aprobat planul detaliat al Guvernului de la Londra de a declanşa procedura de ieșire a ţării din Uniunea Europeană.

În acest context, planul modificat va fi dezbătut în Camera Comunelor pe 13-14 martie, urmând a se stabili dacă amendamentele vor fi menţinute.

Urmăriți B1TV.ro și pe