Marea Britanie se va implica militar în Siria pentru a bombarda Statul Islamic, susţine presa britanică

Marea Britanie se va implica militar în Siria pentru a bombarda Statul Islamic, susţine presa britanică
Foto: standard.co.uk

Un articol din publicația Evening Standard prezintă războiul civil din Siria, atingând principale întrebări legate de acesta.

Astfel, articolul arată că protestele împotriva regimului Assad au început în martie 2011, în orașul Deraa, după ce 15 copii au fost arestați și ar fi fost torturați pentru că au desenat pe un perete semne anti-guvernamentale.

Forțele de securitate au deschis focul asupra demonstranților, omorând și rănind zeci de copii. Apoi a fost folosită armata pentru a încerca oprirea răspândirea protestelor iscate. S-au folosit și tancuri și arestări în masă, în acest scop. Grupurile rebele au încercat să-l „detroneze” pe Assad, iar Crucea Roșie a anunțat că războiul civil a început în iulie 2012.

Statul Islamic a preluat controlul asupra orașului nordic sirian Raqqa în martie 2013 și alte zone din Irak, inclusiv al doilea mare oraș Mosul, în 2014.

Președintele Assad, susținut de aliați cheie din Rusia și Iran, a ajuns la putere că regimul său folosind forța brutală, inclusiv armele chimice, împotriva rebelilor și civililor.

Acesta a refuzat să fie adus la masa diplomatică de către Occident pentru a se discuta retragerea sa.

Autorul articolului este de părere că Marea Britanie se va implica militar în Siria și consideră că ar trebui să bombardeze Statul Islamic.

„Statul Islamic este o amenințare la adresa Marii Britanii, pentru că Marea Britanie are o istorie lungă privind apărarea drepturilor omului de peste tot”, se mai arată în articol.

Ultima oră
19:14 - Grav accident la ieșire din Timișoara. Un om a murit și doi au fost răniți (VIDEO)
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază