Ministrul polonez de Externe: Oprirea imigrației ilegale constă în rezolvarea problemei din Siria, însă țările membre ONU nu reușesc să se înțeleagă cu Rusia

Ministrul polonez de Externe: Oprirea imigrației ilegale constă în rezolvarea problemei din Siria, însă țările membre ONU nu reușesc să se înțeleagă cu Rusia
Foto: polskieradio.pl

Ministrul polonez de Externe, Grzegorz Schetyna, a declarat miercuri că pentru oprirea fluxului de imigranți, Europa trebuie să pregătească o politică comună ce vizează imigranții aflați deja pe continent, cât și una care să stopeze fenomenul din Siria.

“Este într-adevăr o situație nouă și foarte dinamică. (…) E nevoie de idei proprii despre cum să rezolvăm această problemă, nu numai cum sa fie imparțiți imigranții, ci cum să oprim această imigrație”, a afirmat Schetyna, aflat miercuri la București pentru Reuniunea anuală a Diplomației Române, potrivit ziare.com.

Acesta consideră că politica europeană trebuie să vizeze separarea imigrației politice de cea economică.

„Oprirea imigrației ilegale constă în rezolvarea problemei din Siria, însă țările membre ale Consiliului de Securitate ONU nu reușesc să se înțeleagă cu Rusia”, a explicat diplomatul.

„O să ne angajăm împreună în acest proces, este o provocare foarte mare”, a mai adăugat acesta.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că în cadrul întâlnirii cu omologul său polonez au avut loc discuții referitoare la instituirea unui grup de lucru pentru revitalizarea Parteneriatului Estic și transformarea sa într-un instrument foarte eficient. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe