Ministrul rus de Externe: Relaţiile ruso-americane au ajuns la cel mai scăzut nivel

Ministrul rus de Externe: Relaţiile ruso-americane au ajuns la cel mai scăzut nivel
Foto: sloveniatimes.com

Relaţiile ruso-americane au ajuns la cel mai scăzut nivel, a atras atenția ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, adăugând că  această stare va dura mult timp, informează AFP.

„Am coborât mult. Sper că această scădere a nivelului de cooperare a atins baza şi nu va merge mai jos. Pentru moment, acest proces avansează fără o nouă scădere, dar de asemenea fără o tentativă de ameliorare a relaţiilor”, a declarat şeful diplomaţiei ruse, susținând totuşi că „acesta nu este un nou Război Rece”.

Această perioadă de răcire a relaţiilor „va fi durabilă”, a precizat Lavrov, adăugând că „revizuirea de către americani a locului lor în lume (…) va necesita timp”.

Criza ucraineană a condus la o deteriorare a relaţiilor dintre Washington şi Moscova fără precedent de la destrămarea URSS în 1991.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:35 - Lovitură cruntă pentru Simona Halep. Ce se poate întâmpla în următoarele luni
15:32 - Klaus Iohannis mai primește două premii civice în Germania, de data aceasta pentru promovarea drepturilor omului și a democrației
15:23 - Anunțul făcut de Gabriela Cristea, după ce a fost acuzată că a intrat în emisiune sub influența alcoolului
15:16 - Cristi Borcea, decizie extremă anunțată public. Ce l-a enervat pe fostul acționar al lui Dinamo: „M-a lăsat cu un gust amar“
14:54 - Lovitură teribilă pentru Dănuț Lupu: Judecătorii l-au condamnat la închisoare cu executare! / Detalii incredibile din dosar și când se judecă recursul
14:53 - Asociația Spitalelor Publice de Psihiatrie, reacție în scandalul ce vizează Spitalul Săpoca: Tot felul de “experți” emit teorii, deși n-au lucrat o zi într-un spital. Generalizarea scandalurilor abate atenția de la adevăratele probleme
14:52 - Polițistul român viral pe TikTok îi sfătuiește pe colegi să renunțe la amenzi. Ce alternativă propune în schimb (VIDEO)
14:26 - Misha, reacție surprinzătoare, după ce Connect-R a spus că o lasă pe ea să-și refacă viața prima: „Dacă el va aștepta ca eu să fac pasul ăsta…”
14:20 - Un copil de 5 ani a căzut de la etajul 9 al unui bloc din Onești / Mama celui mic se afla în locuință
14:17 - Tomac (PMP) a anunțat că a depus petiția semnată de 50.000 de români, prin care cere Parlamentului European să intervină pe subiectul Schengen: „PE are forța de a ne ajuta să câștigăm procesul”