Germania: Mai multe piste sunt luate în calcul privind atacul din oraşul Munster

Germania: Mai multe piste sunt luate în calcul privind atacul din oraşul Munster

Ofiţerii de poliţie şi criminalişti germani continuă ancheta în atacul de sâmbătă seară din oraşul Munster unde un bărbat a intrat cu o camionetă într-un grup de persoane ce lua masa la un restaurant popular în rândul turiştilor, omorând două persoane.Atacatoruls-a sinucis ulterior.

Autorităţile au anunţat că bărbatul era cetăţean german şi nu există niciun indiciu privind o islamizare a acestuia, dar încă nu au comunicat oficial un motiv pentru comiterea atacului.

„Momentan nu sunt indicii privind o motivaţie exactă a crimei”, a declarat procurorul Martin Botzenhardt într-o declaraţie susţinută alături de poliţia din Munster. „Investigaţiile sunt efectuate în mare viteză şi pe toate fronturile”, a dat asigurări acesta.

Publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung a scris că atacatorul s-ar numi Jens R. şi ar avea 48 de ani. Acesta ar fi locuit la 2 kilometri de locul atacului.

ZDF susţine că poliţia a percheziţionat apartamentul acestuia şi că bărbatul ar fi avut legături cu extremişti de dreapta, dar nu există dovezi că aceasta ar fi fost la rândul său un extremist.

Sueddeutsche Zeitung susţine că bărbatul ar fi avut probleme psihice. Ministrul de Interne din North Rhine-Westphalia, provincia unde este localizat Munster, nici nu a confirmat şi nici nu a infirmat susţinerea publicaţiei.

Atacul a venit exact la un an de la atacul terorist din Stockholm când un simpatizant islamic a ucis 5 persoane după ce a intrat cu un autoturism în mulţimea dintr-o piaţă publică.

Germania a mai fost lovită în decembrie 2016 de un atac terorist. Atunci, un tunisian cu legături cu militanţi islamici a furat un camion cu care a intrat apoi în mulţimea prezentă la un târg de Crăciun din Berlin, provocând decesul a 11 persoane şi rănirea altor câteva zeci.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:01 - Cât trebuie să plătească studenții și lucrătorii sezonieri dacă vor vizele pentru Statele Unite, după ce au fost anunțate scumpiri
16:00 - Antonia a apelat la terapie: „E un impediment pentru mine. Nu e ok” / Cu ce problemă se confruntă artista în fiecare zi
15:53 - Raluca Turcan (PNL): Pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu este o greșeală care trebuie corectată la Camera Deputaților. Soluția este să fixăm un prag modic
15:51 - Primăria Braşov anunţă că sezonul de schi se prelungeşte până în luna aprilie. Administratorii pârtiilor din Poiana Braşov au pus în funcţiune tunurile care produc zăpadă artificială
15:40 - O chiftea uriașă din ADN de mamut și cu aromă de crocodil a fost creată de o companie alimentară din Australia
15:34 - Peste 6.500 de ucraineni angajați în România după începutul războiului, anunță Marius Budăi
15:27 - Lupescu pune presiune pe Iordănescu, în campania de calificare la Euro 2024: ”Grupa e atât de slabă, încât nu avem cum să nu ne calificăm”
15:21 - Părinții adoptivi au dreptul să stea acasă doi ani / Klaus Iohannis a promulgat legea
15:16 - Cum încearcă investitorii români să își salveze banii. Criptomonedele nu mai sunt pe val. Cea mai mare amenințare
15:16 - Ludovic Orban, audiat ca martor în dosarul măștilor pentru MApN: Am dat toate informațiile care mi s-au solicitat / Nu am discutat niciodată cu Victor Pițurcă despre această afacere (VIDEO)