Nicolas Sarkozy a votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa

Nicolas Sarkozy a votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa

Președintele francez Nicolas Sarkozy a votat, duminică dimineaţă, în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Șeful statului francez a mers la urne însoțit de Prima doamnă a Franței, Carla Bruni.

Purtând cu un costum bleumarin, președintele Franței a votat la un liceu din cel de-al XVI-lea arondisment al Parisului, după ce a luat doar o parte din cele zece buletine de vot.

După vot, Sarkozy a dat mâna cu persoanele prezente, după care a urcat în maşină fără a face declaraţii presei.

Și socialistul Francois Hollande, favorit în alegerile prezidenţiale, a votat duminică dimineaţă, în fieful său Tulle, din Correze.

Hollande a luat şase buletine de vot din totalul de zece, înainte de a intra în cabină.

Sunt atent, mobilizat, dar mai întâi respectuos, francezii sunt cei care votează. Ziua care începe va fi un moment lung, este un moment important„, a declarat acesta după ce a votat.

Toţi cei zece candidaţi la preşedinţia statului francez au trecut prin cabinele de vot duminică, Nicolas Sarkozy fiind ultimul candidat care a votat.

Potrivit ultimelor sondaje publicate vineri, Francois Hollande era creditat cu un ușor avans în primul tur faţă de actualul președinte, lui Nicolas Sarkozy revenindu-i un procent de 26%, față de procentajul obținut de candidatul socialist, de 28%.

Nicolas Sarkozy a votat în primul tur al alegerilor

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_18173').select();" id="embed_text_18173" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:59 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic | Dan Lungu: Undeva există o cale, o ușă îngustă, prin care putem trece în alte existențe. Această idee de succesiune existențială există (VIDEO)
23:33 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre dimensiuni și legăturile dintre ele. „Informația e cumva similară divinității” (VIDEO)
23:02 - Tulcea: Persoană care se deplasa într-un cărucior special, lovită mortal de o mașină. Șoferul era băut şi avea dreptul de a conduce anulat
22:37 - Cutremur în Vrancea, sâmbătă seara. Ce magnitudine a avut
22:31 - Adrian Porumboiu, nemulțumit de noile măsuri fiscale: Trebuie eliminate discrepanțele dintre republica bugetarilor și republica antreprenorilor. Mediul de afaceri nu e respectat (VIDEO)
21:57 - Porumboiu: Buzatu primește ce merită de la un neisprăvit / Dacă vedeți câte licitații a câștigat Farmazon, vă îngroziți. Savin cred că e unul dintre cei mai bogați români, dar numai pe contractele cu Consiliul Județean (VIDEO)
21:26 - „Intru în casă peste voi!”. Deranjat de gălăgia unor copii într-un parc, un turc a distrus două bănci și a amenințat o mamă cu un briceag (VIDEO)
20:56 - Un bărbat din Bistrița-Năsăud s-a electrocutat într-o gară, din cauza unei undiţe
20:25 - Dumitru Buzatu, când a primit mita de 1,25 milioane de lei: „Sărut mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc că eram pe drojdie” / Ce explicație le-a dat procurorilor pentru banii din geantă / UPDATE: Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile
19:49 - Smiley a rămas fără permis de conducere. Cu ce viteză l-a prins radarul