Nicolas Sarkozy a votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa

Nicolas Sarkozy a votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa

Președintele francez Nicolas Sarkozy a votat, duminică dimineaţă, în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Șeful statului francez a mers la urne însoțit de Prima doamnă a Franței, Carla Bruni.

Purtând cu un costum bleumarin, președintele Franței a votat la un liceu din cel de-al XVI-lea arondisment al Parisului, după ce a luat doar o parte din cele zece buletine de vot.

După vot, Sarkozy a dat mâna cu persoanele prezente, după care a urcat în maşină fără a face declaraţii presei.

Și socialistul Francois Hollande, favorit în alegerile prezidenţiale, a votat duminică dimineaţă, în fieful său Tulle, din Correze.

Hollande a luat şase buletine de vot din totalul de zece, înainte de a intra în cabină.

Sunt atent, mobilizat, dar mai întâi respectuos, francezii sunt cei care votează. Ziua care începe va fi un moment lung, este un moment important„, a declarat acesta după ce a votat.

Toţi cei zece candidaţi la preşedinţia statului francez au trecut prin cabinele de vot duminică, Nicolas Sarkozy fiind ultimul candidat care a votat.

Potrivit ultimelor sondaje publicate vineri, Francois Hollande era creditat cu un ușor avans în primul tur faţă de actualul președinte, lui Nicolas Sarkozy revenindu-i un procent de 26%, față de procentajul obținut de candidatul socialist, de 28%.

Nicolas Sarkozy a votat în primul tur al alegerilor

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_18173').select();" id="embed_text_18173" />
Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)