Noi restricții de călătorie. Toți pasagerii care sosesc în Anglia și Scoția, obligați să se testeze împotriva COVID-19

Noi restricții de călătorie. Toți pasagerii care sosesc în Anglia și Scoția, obligați să se testeze împotriva COVID-19
Sursa foto: Pixabay

Marea Britanie impune noi restricții într-o încercare de a ține sub control noile tulpini de coronavirus depistate înDanemarca şi Africa de Sud. Toţi călătorii care sosesc în Anglia și Scoția,inclusiv cei care locuiesc acolo, vor trebui,să prezinte un teste COVID negativ. Acesta trebuie efectuat cu maxim 72 de ore înainte de călătorie,iar încălcarea regulii poate aduce o sancțiune de 500 de lire sterline.

Testul trebuie efectutși de cei care sosesc pe cale navală, aeriană sau feroviară, inclusiv pentru rezidenți.Persoanele care sosesc dintr-o zonă roșie vor fi obligați săsă se auto-izoleze timp de zece zile, chiar dacă pot prezenta un test COVID negativ.

Aceștia vor avea opțiunea de a-și reduce perioada de carantină la doar cinci zile efectuândun alt test după a cincea zi de carantină de la sosire.

Măsura intră în vigoare începând de săptămâna viitoare în Anglia, iar în Scoția, începând de vineri, 8 ianuarie, iar autoritățile se pregătesc să o impună și în Țara Galilor și Irlanda de Nord.
Marea Britanie este ţara europeană cu cel mai mare număr al deceselor provocate de COVID-19. Peste 78.500 de decese s-au produs în termen de 28 de zile de la un test pozitiv, potrivit agerpres.ro.