Noul Guvern de centru-dreapta din Danemarca reduce la jumătate ajutoarele sociale pentru solicitanții de azil

Noul Guvern de centru-dreapta din Danemarca reduce la jumătate ajutoarele sociale pentru solicitanții de azil
Foto: hik.dk

Noul Guvern de centru-dreapta din Danemarca a anunțat că va reduce la jumătate numărul ajutoarelor sociale pentru solicitanții de azil, relatează BBC în ediția online.

Solicitanții de azi fără copii vor primi un ajutor în valoare de 5.945 de coroane (797 euro), faţă de 10.849 de coroane (1.454 de euro) în prezent, iar cuplurile căsătorite, cu copii, vor beneficia de 16.638 de coroane (2.230 de euro) lunar, faţă de 28.832 de coroane (3.864 de euro) în prezent.

Imigranții care vor trece testul de limba daneză vor mai primi un bonus lunar de 1.500 de coroane (200 de euro).

Propunerea ar putea fi aprobată de Parlament, vineri, unde Guvernul format de partidul liberal Venstre este susţinut de partidul antiimigraţie DPP.

egea noilor ajutoare pentru integrare, care vor înlocui ajutoarele de şomaj pentru imigranţi, ar urma apoi să intre în vigoare în septembrie. Schimbarea nu îi va afecta pe muncitorii imigranţi originari din alte state ale Uniunii Europene.

Danemarca a adoptat politici dure în privința imigrației din UE, în contextul influenței politice a partidului DPP.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari