"NU existau aici măsuri de securitate": Martorii atacului terorist din Nisa acuză autorității de greșeli majore (VIDEO)

"NU existau aici măsuri de securitate": Martorii atacului terorist din Nisa acuză autorității de greșeli majore (VIDEO)

Carol Davis, un martor al atacului terorist de joi seară din Nisa, a spus pentru RT că forțele de securitate nu au acordat atenția necesară zonei în care a avut loc tragedia. În locul respectiv ar fi fost doar câțiva ofițeri care "doar se plimba pe acolo, majoritatea timpului vorbind între ei"

"Deși sunt sub stare de urgență, nu pare a exista niciun fel de securitate" a spus martora, supăratăpe lipsa prezenței poliției de la un eveniment organizat pe una din străzile importante din oraș, la care participau 1000 de persoane.

"Cu doar o zi în urmă, am plecat de pe plajă pentru că am crezut că oricine poate veni aici pentru a ne împușca" a completat ea, adaugând că localnicii sunt furioși pe organizarea forțelor de ordine, "Vedem foarte puțină securitate aici, vedem foarte puțină armată, vedem câteva persoane cu arme automate, doar se plimbă prin zonă, fără a se uita atent, mai mult vorbind între ei".

Un martor acuză autoritățile franceze pentru atentatul de la Nisa

#DIRECT_ONE_80xpi4#

Femeia, care are dublă cetățenie franceză și americană, s-a arătat contrariată și de felul în care a reușit să pătrundă camionul teroristului în zona respectivă "Cum a reușit camionul să treacă de baricadă. Nicio mașină nu ar fi trebuit să treacă de baricadă. O mașină de poliție ar fi putut ușor să vină și să oprească, trebuia să fie stopată", a spus aceasta.

Aceste nu reprezintă primul incident în care forțele de securitate sunt acuzate că nu au făcut tot ce le-a stat în putință prentru a preveni evenimente tragice, avocatul unui tânăr ce a murit în atacul terorist de la sala de concerte Bataclan din Paris, a afirmat că autoritățile belgiene au permis teroriștilor să intre pe teritoriul francez din cauza sistemului de supraveghere și informații care nu și-a facăt datoria.

Urmăriți B1TV.ro și pe