O bătrână care ”a murit” de COVID-19 s-a întors 10 zile mai târziu la căminul în care locuia

O bătrână care ”a murit” de COVID-19 s-a întors 10 zile mai târziu la căminul în care locuia
Foto: Pixabay

O femeie în vârstă de 85 de ani din Spania, despre care familia sa fusese informată că a murit din cauza coronavirusului şi a fost înmormântată, a revenit la căminul de bătrâni în care locuia, la zece zile după anunț.

O femeie din Spania despre care se știa că a murit de COVID-19 a revenit la căminul în care locuia

Din cauza unei încurcături de nume, familia Rogeliei Blanco a fost informată că pensionara a murit din cauza COVID-19 și că înmormântarea era programată ziua următoare. Rudele nu au putut participa, dat fiind protocolul în astfel de situații.

La zece zile după anunț, femeia, în vârstă de 85 de ani, s-a întors la cominul de bătrâni din Xove, în care locuia alături de soțul ei, Ramon Blanco.

„Nu îmi venea să cred! Eu plângeam moartea soţiei mele…”, a spus Ramon Blanco, potrivit Reuters.

Victima COVID-19 fusese, în fapt, o femeie care a stat în aceeaşi cameră cu Rogelia.

Fundația San Rosendo, care administrează căminul de bătrâni, a explicat că Blanco şi alţi bătrâni au fost testați pozitiv cu coronavirus, apoi au fost duși la un alt cămin pentru îngrijiri. Eroarea de identificare s-a produs în timpul transferului. Fundaţia a precizat că a cerut în instanţă să se rectifice greşeala.

Spania: Peste 2,6 milioane de persoane, testate pozitiv cu coronavirus de la izbucnirea crizei sanitare

Peste 2,6 milioane de persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus în Spania de la debutul epidemiei. Dintre acestea, circa 55.500 au decedat, iar puțin peste 3.900 sunt în stare gravă.

În această țară, 1.647 de români au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2, arată cele mai recente date ale Grupului de Comunicare Strategică. Dintre aceștia, 20 au murit.

Din cauza creșterii ratei de infectare, Guvernul regional din Madrid a impus noi restricții, care intră în vigoare chiar luni, 25 ianuarie. Astfel, circulația între 22.00 și 06.00 e interzisă, iar localurile și magazinele se închid de la ora 21.00. Serviciile esenţiale precum farmaciile, benzinăriile şi centrele medicale nu vor fi afectate.

Între timp, generalul Miguel Angel Villarroya, Șeful Statului Major al Apărării din Spania, a demisionat după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora atât el, cât și alți comandanți militari din subordinea sa s-au vaccinat anti-COVID-19, deși nu fac parte din categoriile prioritare. Villarroya a spus că a luat decizia pentru a nu afecta imaginea Forțelor Armate. Totuși, el a precizat că „nu a încercat niciodată să profite de privilegii nejustificate”.

La nivel mondial, până la această dată au fost depistate pozitiv cu coronavirus peste 99,7 milioane de persoane. Dintre acestea, peste 71,7 milioane au fost deja declarate vindecate, dar circa 2,1 milioane au decedat și 110.500 sunt în stare gravă.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE