O gorilă și doi lei, infectați cu COVID-19 la o grădină zoologică din Cehia

O gorilă și doi lei, infectați cu COVID-19 la o grădină zoologică din Cehia
www.flick.com

O gorilă și doi lei dintr-o grădina zoologică din Praga a fost testați pozitv pentru COVID-19. Primata, un mascul în vârstă de 29 de ani, pe nume Richard, prezintă simptome uşoare, în principal pierderea poftei de mâncare şi oboseală, a declarat Miroslav Bobek, directorul grădinii, potrivit reuters.com.

„Leii Jamvan și Suchi și gorila Richard au fost testați pozitiv. Au prezentat simptome ușoare până acum. Leii au simptome ca de gripă și tușesc. Richard este obosit și și-a pierdut pofta de mâncare ”, a spus directorul Miroslav Bobek pe contul său de Facebook.

Directorul grădinii zoologice bănuieşte că virusul a fost transmis la animale de către îngrijitorii lor ”în pofida tuturor măsurilor de precauţie”. Cazuri similare au fost raportate şi la alte grădini zoologice.

Grădina Zoologică din capitala Cehiei, care adăposteşte peste 680 de specii de animale, a fost închisă publicului timp de multe luni din cauza pandemiei.

Richard s-a născut în oraşul german Frankfurt în noiembrie 1991 şi trăieşte în capitala Cehiei din 2003.

Facilitatea este închisă, ca urmare a restricțiilor care au fost impuse în toată țara din cauza pandemiei.

În ianuarie, mai multe gorile din Parcul Safari al Grădinii Zoologice din San Diego a trecut printr-u focar de COVID-19, iar opt dintre exemplare au fost infecatate.