O nouă tulpină COVID a fost descoperită în Marea Britanie. Două persoane care s-au întors din Caraibe au fost infectate

O nouă tulpină COVID a fost descoperită în Marea Britanie. Două persoane care s-au întors din Caraibe au fost infectate
Foto: Pixabay

O nouă tulpinăde SARS-COV-2a fost identificată în Marea Britanie și a pus autoritățile pe jar. Mutația virală, din Antigua,a fost descoperită ladouă persoane cares-au întors din Caraibe.

Varianta, denumită VUI-202103/01 (B.1.324.1), a intrat în atenția autorităților pe4 martie, după depistarea celor două cazuri în sud-estul Angliei, potrivitmirror.co.uk.

“Varianta conține mutațiile de vârf E484K și N501Y, ambele asociate de obicei cu variante de îngrijorare (COV), însă nu prezintă ștergeri specifice care ar duce la desemnarea încadrarea în categoria COV”, a precizat, într-o declarație de presă, PHE.

Mutația E484K a fost observată în variantele sud-africane și braziliene și a apărut spontan în cea britanică și este asociată cu o eficacitate mai mică a vaccinului. Mutația N501Y este legată de o transmisibilitate ridicată.

Cercetările relevă căalte patru cazuri ale variantei P.1, care a fost depistată pentru prima dată în nordul Braziliei și care are mutațiile E484K și N501Y, au fost identificate în Anglia.

Până în acest moment, în Regatul Unit, cel puțin 10 persoane s-au infectatcu varianta P.1.

Ultima oră