O școala islamică din Marea Britanie a fost închisă pentru că promova extremismul: Homosexualitatea este o boală, bărbații gay trebuie executați, muzica e vocea diavolului și bărbații au voie să își bată soțiile

O școala islamică din Marea Britanie a fost închisă pentru că promova extremismul: Homosexualitatea este o boală, bărbații gay trebuie executați, muzica e vocea diavolului și bărbații au voie să își bată soțiile

Autoritățile britanice au dispus închiderea Jamia al Hudaa Residential College din Nottingham, o școală islamică pentru fete, după ce o fost studentă a povestit cum copii sunt învățați conform regulilor strice sharia din lumea islamică și erau încurajați să dezvolte gândiri extremiste.

Aliyah Saleem, studentă care a povestit despre situația din școală, a afirmat pentru rt.com că în interior școlii i-a fost spus că homosexualitatea este o boală, bărbații gay trebuie executați, muzica este vocea diavolului și că bărbații trebuie să aibă voie să îți bată soțiile.

Aceasta a afirmat că a fost exclusă din școală în 2011 pe motiv că avea o cameră de filmat portabilă. Plângerea depusă de ea pe nume școlii a fost timp de 2 ani investigată de autorități care au decis în cele din urmă că unitatea de învățământ islamică nu le oferă elevilor "oportunitatea de a învăța și de a face progres și să primească pregătirea efectivă necesară pentru oportunițățile, responsabilitățile și experiențele vieții în societatea britanică".

Astfel, autoritățile au decis închiderea școlii. La motivele invocate pentru oprirea activității se mai adaugă faptul că "nu promovează viziuni echilibrate" și că "elevii nu înțeleg ce înseamnă termenul de valori britanice".

Școala a negat acuzațiile aduse de autorități și au catalogat decizia drept "subiectivă și nedreaptă".

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)