Oficial al armatei SUA: Statul Islamic recrutează forțat copii pentru a înlocui soldații morți urma atacurile americane

Oficial al armatei SUA: Statul Islamic recrutează forțat copii pentru a înlocui soldații morți urma atacurile americane
Foto: worldpoliticsreporting.com

Gruparea jihadistă Statul Islamic recrutează câți mai mulți copii pentru a înlocui miile de luptători uciși de atacurile coaliției conduse de SUA, potrivit unui oficial din armata americană.

Colonelul Pat Ryder al Comandamentului Central armatei americane a declarat că numărul de băieți deveniți soldați pentru jihadiști (unii dintre ei având chiar și 10 ani) a crescut simțitor, unii dintre ei fiind folosiți drept călăi, potrivit Ndtv.

”Am văzut că această tendință în creștere de ceva timp, în cazul în care sunt nevoiți să recruteze forțat copii chiar și de 10 ani să lupte”, a spus Ryder, denumind practica dezgustătoare și ilegală peste granițe.

”Aceasta este din nou o indicație că vor să înlocuiască soldații pierduți în lupte”, a mai declarat acesta.

Comentariile lui Ryder au venit a doua zi după ce ISIS a lansat pe internet un video îngrozitor în care șase copii au ucis câțiva oameni care făceau parte din forțele de securitate siriene, capturați de jihadiști.

6 copii au fost aleși să ”trimită un mesaj” către oponenții Statului Islamic. 5 au împușcat sirienii captivi, iar al șaselea a decapitat un prizonier.

Imaginile revoltătoare, postate cu titlul ”Pentru fii evreilor”, arată zeci de băieți care studiază texte religioase și învață să lupte corp la corp.

Deși copii soldați au fost folosiți și înainte pentru a proteja punctele de control sau de a aduna informații, ISIS a început să îi folosească și să execute prizonieri.

”E doar dezgustător”, a mai comentat Ryder.

Întrebat dacă coaliția va bombarda cu bună știință soldații infantili sau dacă prezența lor pe câmpul de luptă modifică regulile militare, Ryders a afirmat că omorârea oricărei persoane inocente în atacuri va fi evitată.

Dar ”realitate este, în cazul care un jihadist este înarmat și arată că vrea să atace, atunci el va fi considerat țintă militară”, a precizat Ryders.

Totodată, el a menționat că majoritatea luptătorilor ISIS sunt bărbați care au împlinit vârsta necesară pentru a lupta.

Urmăriți B1TV.ro și pe