Papa Francisc sugerează că femeile expuse virusului Zika pot folosi metode contraceptive pentru a evita sarcina

Papa Francisc sugerează că femeile expuse virusului Zika pot folosi metode contraceptive pentru a evita sarcina
Foto: paginaeuropeană.ro

În urma problemelor cauzate de virusul Zika, Papa Francisc a lăsat să se înțeleagă că femeile care sunt expuse unei astfel de boli să folosească metode contraceptive pentru a evita o sarcină.

În același timp, Papa Francisc a ținut să precizeze încă o dată opozția față de avort, considerând a fi o crimă și „răul absolut”.

Papa a făcut aceste declarații în contextul în care femeile din America de Sud încearcă să-și întrerupă sarcinile de teama virusului Zika care produce microcefalie al copii, informează The Guardian.

Această temă a fost abordată de Papa Francisc împreună cu jurnaliștii în avionul cu care se întorcea din vizita sa din Mexic. Acesta a sugerat că în astfel de cazuri ar putea fi folosită contraceția artificială.

Evitarea sarcinii comparativ cu avortul nu este un rău absolut, în anumite situații putând fi considerată un rău mai mic.

Suveranul Pontif a adus aminte și de dispensa emisă de Papa Ioan Paul al-VI-a, care dădea voie căluțărițelor catolice din Africa să folosească contraceție din cauza riscului de a fi violate.

Circa 4000 de copii au venit pe lume cu microcefalie, cel mai probabil din cauza că mamele lor erau infectate cu Zika.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe