Papa Francisc vrea „toleranță zero față de abuzurile sexuale asupra minorilor”

Papa Francisc vrea „toleranță zero față de abuzurile sexuale asupra minorilor”
Foto: rfi.ro

Papa Francisc vrea să oprească scandalul care afectează Biserica Catolică, motiv pentru care episcopii care vor fi găsiți vinovați de „neglijență în exercitarea funcției” în ceea ce privește cazurile de „abuzuri sexuale asupra minorilor”, vor putea fi revocați, potrivit unui nou decret emis, sâmbătă, în dreptul canonic, potrivit France Presse.

Suveranul Pontif a mai făcut și alte solicitări pentru pedepsirea cu severitate a celor care se fac vinovați de abuzuri sexuale asupra minorilor și toleranță zero față de aceasta „tragedie”.

În ultimele două decenii, Vaticanul a luat măsuri în privința acuzațiilor de pedofilie vizând reprezentanți ai clerului catolic În 2014, Papa Francisc a creat o comisie pontificală pentru protecția minorilor și în același an a excomunicat și laicizat un preot argentinian acuzat de pedofilie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - Iran: Două femei au fost arestate după ce un bărbat le-a turnat iaurt pe păr pentru că aveau capetele descoperite (VIDEO)
23:40 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Eliberarea de contractele sufletului. Tehnici și practici spirituale (VIDEO)
23:06 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt contractele sufletului și cum ne limitează (VIDEO)
22:33 - Pavel Popescu (PNL): AUR face constant un joc de destabilizare a României. E nevoie de o comisie de anchetă parlamentară serioasă pe tot ce înseamnă ingerința Rusiei în politica, economia și media românești (VIDEO)
21:53 - Scandalul vaccinurilor anti-COVID | Mihăilă, replică la acuzațiile lui Rafila: Noi nu puteam negocia numărul de doze. Alternativa era să las populația fără vaccin / Atunci nu aveam de unde ști cum va evolua pandemia (VIDEO)
21:02 - Cătălin Bordea, de la ”America Express” direct la psiholog: „Înainte eram moldovean până la capăt, dar acolo am pățit o chestie foarte… și încă mi se întâmplă”
20:47 - Bani, înscrisuri şi materiale importante pentru anchetă, găsite la percheziţiile din dosarul privind fraudarea fondurilor pentru ucraineni. Prejudiciul e de 2 milioane de euro
20:17 - Spitalele județene din Buzău şi Ploieşti fac între ele schimb de pacienţi pentru că nu au medici să-i trateze
19:49 - Victor Vrînceanu, primele declarații după despărțirea de Andreea Antonescu: „Nu am putut suporta”
19:21 - Ilona Brezoianu, probleme după ce și-a cumpărat noul apartament: „Am investit atâția bani și ajung să mă spăl ca pe vremuri…”