Parlamentul European se închide până în decembrie. Reuniunile importante vor avea loc online

Parlamentul European se închide până în decembrie. Reuniunile importante vor avea loc online
Foto: pixabay

Parlamentul European se închide închide în perioada 2-30 noiembrie, din cauza numărului foarte mari de infectări cu COVID-19 dinBruxelles.

Președintele Parlamentului European, David Maria Sassoli, le-a transmis europarlamentarilor că a decis închiderea temporară a registrului central de prezentă, ceea ce înseamnăcă demnitariinu vor mai avea voie în clădire. Conferințele se vor desfăsura online, iar în clădire vor mai lucra doarangajații de la secretariat și echipa tehnică.

Având în vedere situația alarmantă a evoluției epidemiei de COVID-19, în special în Bruxelles, unde în prezent 4% din populație este infectată în fiecare lună, iar tendința este în creștere, și pentru a reduce la minimum riscurile pentru sănătatea deputaților, a personalului și a altor persoane care lucrează în Parlamentul European, Președintele a decis, la 27 octombrie 2020, că reuniunile organelor de conducere ale Parlamentului, sesiunea plenară, reuniunile ordinare și extraordinare ale comisiilor și ale grupurilor politice vor avea loc doar de la distanță, fără prezența fizică a altor persoane în afară de președinte și personalul indispensabil al secretariatului și al echipei tehnice.

În plus și acolo unde se justifică în mod corespunzător, pot fi organizate întâlniri în format trilog la nivel politic cu prezența fizică a unui număr limitat de participanți indispensabili în aceeași sală. Decizia a intrat în vigoare imediat și se aplică pe întreaga perioadă a lunii noiembrie”, se arată în mesajul transmis de președintele Parlamentului European, citează g4media.ro.

Chiar de la debutul pandemiei, Parlamentul European și-a anulat toate sesiunile plenare de la Strasbourg, a introdus votul online, a interzis accesul vizitatorilor externi și a permis unui număr mare de angajați să lucreze de acasă. Deputații au avut posibilitatea de a participa la dezbateri de la distanță sau personal.

Belgia are cea mai mare rată de infecţie cu coronavirus dintre ţările Uniunii Europene, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor. Ca urmarea, s-au impus restricții, precumînchiderea barurilor,a restaurantelor şi interzicerea circulaţie pe timp de noapte.

Urmăriți B1TV.ro și pe