Polonia introduce a 13-a pensie, echivalentă cu valoarea pensiei minime. Președintele o promite pe a 14-a și a 15-a

Polonia introduce a 13-a pensie, echivalentă cu valoarea pensiei minime. Președintele o promite pe a 14-a și a 15-a
Foto: pixabay.com

Legea privind acordarea celei de-a 13-a pensii în Polonia a fost promulgată marți de preşedintele Andrzej Duda. În perspectiva candidaturii sale pentru al doilea mandat, Andrzej Duda a promis că măsurile sociale nu se opresc aici și că urmează introducerea celei de-a 14-a și a 15-a pensii.

Potrivit noii legi, cea de-a 13-a pensie, echivalentă cu valoarea pensiei minime, va fi primită în fiecare an, în luna aprilie, scrie Agerpres.

Președintele conservator Andrzej Duda a promis să semneze în viitor un proiect legislativ, propus marţi de guvern, privind acordarea celei de-a 14-a pensii în 2021 pentru anumite categorii de pensionari.

„Sper că va exista o a 14-a pensie şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, o a 15-a mai târziu, apoi vom reuşi să creştem toate pensiile semnificativ’, a mai declarat preşedintele la Zyrardow.

Conform unui sondaj dat publicităţii la mijlocul lunii februarie, Duda era cotat cu 50,3% din intenţiile de vot, la mică distanţă de candidata centristă de opoziţie Malgorzata Kidawa-Blonska, creditată cu 49,7% dintre opţiuni.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe