Poliția rusă anunță că medicul-șef al spitalului din Siberia, unde a fost tratat Aleksei Navalnîi, a dispărut

Poliția rusă anunță că medicul-șef al spitalului din Siberia, unde a fost tratat Aleksei Navalnîi, a dispărut
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Poliția rusă anunță că medicul Aleksandr Murahovski, șeful spitalului din Omsk, acolo unde Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, a fost tratat pentru scurt timp anul trecut, a dispărut, informează Reuters.

Șeful spitalului din Omsk unde a fost tratat Aleksei Navalnîi, dat dispărut

Potrivit autorităților, Murahovski a plecat vineri de la o bază de vânătoare dintr-o pădure și de atunci nu a mai fost văzut.

Reprezentanți ai serviciilor de urgență, cu drone, un elicopter și mai mulți voluntari participă la căutarea medicului.

Aleksei Navalnîi a fost internat în spitalul din orașul siberian Omsk, în august 2020, după ce a intrat în comă în timpul unui zbor spre Moscova. În acel moment, unitatea medicală era condusă de Aleksandr Murahovski care, ulterior, a fost promovat în funcția de ministru regional al Sănătăţii.

În cele din urmă, opozantul președintelui rus a fost transferat la o clinică din Germania, iar în urma analizelor făcute în laboratoare din trei țări europene, a ieșit la iveală că fusese otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, acuzații respinse de administrația de la Moscova.

Aleksei Navalnîi, aflat în detenție după ce a fost condamnat, în luna februarie, la doi ani şi jumătate de închisoare pentru fraudă a anunțat, recent, că a „început procedura de ieșire din greva foamei” după trei săptămâni de când a apelat la această formă de protest.

Disidentul a luat această decizie pentru căautorităţile ruse au permis, într-un final, ca el să fie consultat de medici din afara închisorii, notează presa internațională.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari