Polonia solicită o schimbare în politica lui Merkel. „Zi de zi, auzim vorbindu-se de acte de violenţă în care sunt implicaţi imigranţi”

Polonia solicită o schimbare în politica lui Merkel. „Zi de zi, auzim vorbindu-se de acte de violenţă în care sunt implicaţi imigranţi”
Foto: ziuanews.ro

Premierul Poloniei, Beata Szydlo, a solicitat „un viraj”  în politica Angelei Merkel privind gestionarea crizei imigranţilor, în cadrul viziti sale în Berlin, transmite Le Figaro.

„Calea trasată nu ne va duce prea departe. Avem nevoie de un viraj”, a afirmat Beata Szydlo, care făcea referire la politica deschisă a lui Merkel în chestiunea migraţiei.

Anul trecut, aproximativ 1,1 milioane de solicitanţi de azil au fost înregistraţi în Germania.

Beata Szydlo a mai menționat că a fost „subestimat” pericolul reprezentat de fluxul mare de imigranţi care ajung în Europa.

„Zi de zi, auzim vorbindu-se de acte de violenţă în care sunt implicaţi imigranţi”, a precizat Szydlo, cu referire la „atacurile teroriste din Paris” şi „agresiunile sexuale din Koln din Ajunul Anului Nou”.

„Trebuie să admitem, au fost comise greşeli”, a acuzat Beata Szydlo, în ceea ce privește politicile lui Merkel în privinţa crizei imigranţilor.

„Situaţia de la frontierele exterioare ala Uniunii Europene este incontrolabilă”, a subliniat premierul Poloniei, adăugând că „avem nevoie azi de noi soluţii”.

Guvernul polonez a declarat că va oferi sprijin în privința gestionării crizei imigranţilor din afara frontierelor UE.

Ultima oră
22:14 - Britney Spears, „la cuțite” cu sora ei mai mică: „Ea nu a fost niciodată lângă mine”
22:09 - România ar putea impune sancțiuni economice Rusiei. Ministrul de Externe: „Efectul cumulat va fi foarte puternic” (VIDEO)
21:41 - Sindicalistul de la STB, responsabil pentru greva care a blocat Capitala: „Politica o fac în Consiliul General. La mine nu a venit decizia instanței privind suspendarea protestului” / Greva ar putea continua
21:40 - S-a aflat cine este „victima” lui Carla’s Dreams! Cui îi sunt dedicate versurile din ultima piesă: „Ce paradox…suferința ta înseamnă muzică de calitate pentru noi” (video)
21:05 - România, gata să primească militari francezi. Reacția lui Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, după anunțul lui Emmanuel Macron (VIDEO)
21:00 - STB transmite că personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea. Greva ar putea continua și vineri
20:40 - Bella Hadid a trecut prin calvar. Mărturii dureroase despre perioada în care se gândea la sinucidere: „Era tot mai greu să ies fără să beau pentru a-mi calma nervii”
20:39 - Creșterea prezenței trupelor americane în România, obiectiv prioritar pentru Guvern. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „E nevoie să accelerăm procesul de planificare” (VIDEO)
20:28 - Bogdan Aurescu, despre tensiunile de la granița cu Ucraina: „După 2014 asistăm la o deteriorare a situației de securitate în regiune”
19:46 - Nicolae Ciucă, discuție cu Natalia Gavriliță, după ce premierul Rep. Moldova a instituit stare de urgență în sectorul energetic