Premierul grec a cerut votul de încredere al Parlamentului pentru un nou plan de austeritate

Premierul grec a cerut votul de încredere al Parlamentului pentru un nou plan de austeritate
Prim-ministrul grec George Papandreou a cerut membrilor din Parlament votul de încredere pentru ca planul său de austeritate să fie aprobat în vederea obţinerii unui nou ajutor internaţional, notează BBC. ...

Prim-ministrul grec George Papandreou a cerut membrilor din Parlament votul de încredere pentru ca planul său de austeritate să fie aprobat în vederea obţinerii unui nou ajutor internaţional, notează BBC.

Papandreou a declarat că ţara se află “într-un moment crucial” şi trebuie să calmeze nemulţumirile declanşate de programul său de austeritate.

“Un vot de încredere ar consolida vocea Greciei”, a mai anunţat premierul grec, care crede că astfel ţara ar putea să negocieze un nou sprijin financiar.

George Papandreou a cerut opoziţiei de dreapta să se alăture unui “acord naţional” care se referă la politica de austeritate, însă aceasta a refuzat, precizând că soluţia o constituie alegerile anticipate.

Mii de oameni au ieşit în străzile din Atena pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate conţinute în proiectul de lege, care include privatizări massive şi creşteri ale impozitelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe