„Puterile străine au ca scop să ne facă să uităm istoria noastră OTOMANĂ”. Președintele Turciei, amenințări fără precedent

„Puterile străine au ca scop să ne facă să uităm istoria noastră OTOMANĂ”. Președintele Turciei, amenințări fără precedent
Foto: ndtv.com

Preşedintele turc, Recep Erdogan, nu poate trece peste excluderea țării sale dintr-o ofensivă irakiană condusă împotriva Statului Islamic în Mosul și a avertizat că ar putea acționa singur în eradicarea dușmanilor.

Într-un discurs ținut la palatul său, Erdogan a ținut să precizeze că imaginea Turciei este constrânsă de puterile străine care "au ca scop să ne facă să uităm istoria noastră otomană".

"De acum încolo nu vom aștepta ca problemele să vină să ne bată la ușa și nici nu vom aștepta ca organizațiile teroriste să vină și să ne atace", a declarat președintele turc, potrivit Reuters.

Erdogan a fost exterm de revoltat prin intermediul discursurilor sale din ultimele zile, de faptul că Turcia, ca membru NATO, nu a fost implicată mai mult în atacul SUA asupra orașului irakian Mosul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:59 - Rusia: Atacuri în Daghestan. Şase poliţişti şi un preot au fost ucişi (VIDEO)
23:46 - Patru oameni au mai rămas în cursa pentru șefia USR. Cristian Seidler vrea un tandem – el, la conducerea partidului, Elena Lasconi – candidata USR la prezidențiale (VIDEO)
23:14 - IPS Teodosie, sfaturi în căsnicie: Recomandarea pentru femeile care nu vor să aibă relaţii cu soţii lor
22:52 - Botoșani: Accident de muncă o fabrică de lactate. Patru bărbaţi au căzut într-un bazin de decantare / UPDATE: Toți cei patru au murit. Printre ei e și directorul fabricii
22:33 - De ce-și găsesc fetele tot mai greu iubiți? Jorge: „Băieții zici că s-au ascuns în gaură de șarpe. Sau dacă sunt, n-ai ce să faci cu ei, că nu sunt destul de maturi. Băi băieți, hai să ne revenim un pic!”
21:59 - „A murit ca un câine”. Văduva victimei lui Mario Iorgulescu e disperată, după ce a aflat că pedeapsa acestuia cu închisoarea a fost anulată: „Nu mai rezist, nu mai suport”
21:26 - Connect-R, dezvăluiri emoționante despre părinții săi: Mama vinde și acum ziare la tarabă. Tata este un copil și așa a rămas toată viața
21:05 - Irina Columbeanu are planuri mari. În ce țară din Europa își dorește să studieze: „Vreau să merg la o școală de medicină. Sunt foarte pasionată de acest subiect”
20:41 - Ca-n filmele de comedie: Cum s-a ales un hoț beat cu încă două acuzații, pe lângă cea de furt calificat
20:22 - Nouă metodă de înșelăciune – „coletul”. Recomandările polițiștilor