Raport: Peste 40 de milioane de persoane din lume sunt strămutate din cauza conflictelor. "Aceasta este cea mai mare cifră înregistrată vreodată”

Raport: Peste 40 de milioane de persoane din lume sunt strămutate din cauza conflictelor. "Aceasta este cea mai mare cifră înregistrată vreodată”
Foto: theguardian.com

Peste 40 de milioane de persoane din întreaga lume sunt strămutate intern din cauza conflictelor din țările lor, potrivit unui raport realizat de Consiliul Norvegian pentru Refugiaţi împreună cu Centrul de Monitorizare a Strămutărilor Interne de la Geneva, informează France 24.

"Aceasta este cea mai mare cifră înregistrată vreodată şi reprezintă dublul numărului de refugiaţi din întreaga lume", a declarat Jan Egeland, şeful Consiliului Norvegian pentru Refugiaţi.

Fenomenul deplasărilor interne a luat amploare începând din anul 2010, odată cu Primăvara arabă și apariția grupării Statul Islamic.

Potrivit raportului citat, peste jumătate din numărul total de persoane strămutate se află în Yemen, Siria şi Irak.

Un număr mare de persoane strămutate se înregistrează și în Afganistan, Republica Centrafricană, Columbia, Republica Democratică Congo, Nigeria, Sudanul de Sud şi Ucraina.

Totodată, autorii raportului au ajuns la concluzia că 19,2 milioane de persoane și-au părăsit anul trecut locuințele din cauza catastrofelor naturale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari